-1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023
spot_img

Požar na Tešanjci

Sinoć oko 02 sata u požaru je gotovo u potpunosti izgorjela obiteljska kuća i jedan poslovni objekat vlasništvo Salke Skopljak u Tešanjci / Žabljak, na području općine Usora.

Na svu sreću u požaru nitko nije stradao zahvaljujući blagovremenoj dojavi savjesnog čuvara iz obližnje trgovinske radnje, tako da je sedmočlana obitelj Salke Skopljak i njegovog sina sa troje malodobne djece gotovo neozlijeđena napustila vatrenu buktinju. Profesionalna vatrogasna jedinica Tešanj intervenirala je jutros u 01.27 sati, kojom prilikom su došli na požar gdje gori stambeni i poslovni objekat.

Požar je prouzrokovao veliku materijalnu štetu na krovu i spratu objekta, kao i na poslovnom prostoru objekta. U gašenju je sudjelovalo 10 vatrogasaca. Očevid su tijekom dana obavili službenici Ministarsva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, a nezvanično se saznaje da je mogući uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama.

Pored mnogobrojnih sugrađana stradalu obitelj Skopljak obišao je i Općinski načelnik Anto Čičak koji je uputio izraze solidarnosti i potpore našemu sugrađanu u nevolji. Po povratku sa zgarišta načelnik Anto Čičak poduzeo je odgovarajuće korake kako bi se stradaloj obitelji Skopljak osigurala i pružila materijalna pomoć za sanaciju velike materijalne štete na kući.

Tijekom jutra temperatura je bila oko -18°C ali to nije bilo smetnja mnogima da obitelji Skopljak ponude smještaj i svoju pomoć, a susjedi i određene firme su se ponudili da se odmah pristupi uklanjanju ostataka požara i žurnoj zaštiti objekta od snijega koji se očekuje već za naredni vikend, te da se tako stvore uvjeti za početak sanacije. Ne ponovilo se nikome.

Jelah.info

 

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,411FansLike
289FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti