13.5 C
Tešanj
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

Požar na Tešanjci

Sinoć oko 02 sata u požaru je gotovo u potpunosti izgorjela obiteljska kuća i jedan poslovni objekat vlasništvo Salke Skopljak u Tešanjci / Žabljak, na području općine Usora.

Na svu sreću u požaru nitko nije stradao zahvaljujući blagovremenoj dojavi savjesnog čuvara iz obližnje trgovinske radnje, tako da je sedmočlana obitelj Salke Skopljak i njegovog sina sa troje malodobne djece gotovo neozlijeđena napustila vatrenu buktinju. Profesionalna vatrogasna jedinica Tešanj intervenirala je jutros u 01.27 sati, kojom prilikom su došli na požar gdje gori stambeni i poslovni objekat.

Požar je prouzrokovao veliku materijalnu štetu na krovu i spratu objekta, kao i na poslovnom prostoru objekta. U gašenju je sudjelovalo 10 vatrogasaca. Očevid su tijekom dana obavili službenici Ministarsva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, a nezvanično se saznaje da je mogući uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama.

Pored mnogobrojnih sugrađana stradalu obitelj Skopljak obišao je i Općinski načelnik Anto Čičak koji je uputio izraze solidarnosti i potpore našemu sugrađanu u nevolji. Po povratku sa zgarišta načelnik Anto Čičak poduzeo je odgovarajuće korake kako bi se stradaloj obitelji Skopljak osigurala i pružila materijalna pomoć za sanaciju velike materijalne štete na kući.

Tijekom jutra temperatura je bila oko -18°C ali to nije bilo smetnja mnogima da obitelji Skopljak ponude smještaj i svoju pomoć, a susjedi i određene firme su se ponudili da se odmah pristupi uklanjanju ostataka požara i žurnoj zaštiti objekta od snijega koji se očekuje već za naredni vikend, te da se tako stvore uvjeti za početak sanacije. Ne ponovilo se nikome.

Jelah.info

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti