17.6 C
Tešanj
Nedjelja, 16 Juna, 2024

Počinje gradnja novog kanalizacionog sistema, potpisani ugovori za radove vrijednosti cca 2,5 miliona KM

Danas su potpisani ugovori za radove na prvoj dionici, od 7 kilometara, novog sistema odvodnje prečišćavanja otpadnih voda. Inače cijeli projekat se procjenjuje na cca 24 miliona KM. Vrijednost danas potpisanih ugovora je cca 2,5 miliona KM. Sredstva su uglavnom donacija, obezbijeđena iz IPA fondova (cca 90%)! Evropska sredstva će nam omogućiti brži razvoj.
Izvođači na dva lota su Euroasfalt i konzorcij HP invest i Inžinjering.
Sada je ugovorena dionica od sjedišta komunalnog preduzeća do benzinske pumpe Kosovčić (Novo Selo). Projekat uključuje i Titovu ulicu. Radovi trebaju biti završeni do kraja 2015. godine.
Ovo je najveći infrastrukturni projekat na kojem radimo zadnjih 20 godina.
Želim istaknuti da je ovaj projekat prioritet i da apsolutno nema. Prioritet je jer samo uz ovaj projekat možemo sačuvati vodu za piće i vodotoke na prostoru naše općine. Time zapravo zadržavamo ljude na ovim prostorima. Jedino s ovim projektom možemo izbjeći zarazu, brojna klizišta, neugodne mirise. Ovaj projekat nam je potreban i zbog poslovnog ambijenta. Ako želimo biti uspješna i poduzetna sredina, onda prvo moramo biti čisti i uredni. Na kraju, jedino s ovim projektom možemo ostvariti našu viziju Tešanj – sredina ekološke svijesti, čistoće i reda.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti