15.1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Pod istragom i utakmica TOŠKA – GABELA

Ukupno je 12 uhapšenih, a svi su privedeni u sklopu istrage protiv G. M. (identitet poznat redakciji Klix.ba) i drugih u vezi s krivičnim djelima primanje dara. Tužiteljica je istaknula da je Vladimir Dominković organizirao grupu kojoj su pristupili i ostali i zahtjevali od Uprava klubova dar za povoljno suđenje. Na današnjem ročištu prezentiran je dio dokaza.

Tužilac je otkrio da se optužba između ostalog odnosi na utakmice GOŠK – Budućnost, koja je odigrana 13. oktobra i TOŠK – GOŠK koja je odigrana 20. oktobra. Prema optužnici sudija Ilija Živković je za utakmicu GOŠK -Budućnost uzeo 3.000 KM, dok je sudija Kenan Bajraktarević za utakmicu TOŠK – GOŠK uzeo 3.000 eura i 1.000 KM. Novac su uzeli od prikrivenih istražitelja SIPA-e. Sudije je za spomenute utakmice delegirao Vladimir Dominković.

Prema Tužilaštvu BiH odgovoran je i Anto Bilješko, koji je delegirao posmatrače da daju dobru ocjenu. S tim da odbrana Bilješka kaže da hrvatski član može delegirati samo Hrvata i da nije mogao delegirati Fuada Zahirovića, kao posmatrača za utakmicu GOŠK – Budućnost.

Klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti