19.7 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Podignuta optužnica protiv aktualnog načelnika općine Usora

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je protiv dvojice aktuelnih te jednog bivšeg općinskog načelnika u Zeničko-dobojskom kantonu optužnice za zloupotrebu službenog položaja, saznaje portal Vijesti.ba.

Protiv Đemala Memagića i Alije Hadžiabdića, aktuelnog i bivšeg načelnika Olova, podignuta je optužnica zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBiH. Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Visokom.

“Navedena optužnica ih tereti da su iskoristili svoj službeni položaj i pribavili korist drugoj osobi u vidu napredovanja u državnoj službi”, rekla je za portal Vijesti.ba glasnogovornica ovog tužilaštva Mirna Poljac.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu i protiv aktuelnog načelnika Općine Usora, Ilije Nikića, takođe zbog krivičnog djela zloupotebe položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBiH.

“Navedena optužnica ga tereti da je iskoristio svoj službeni položaj i pribavio korist drugoj osobi u vidu zaposlenja na određeno vrijeme, suprotno proceduri zapošljavnja državnih službenika”, kazala je Poljac.

(Vijesti.ba)

Povezane vijesti

Najnovije vijesti