5.3 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Poginuo pješak iz Tešnja

Nesreća se desila jučer oko 14:40 sati na raskrsnici ulica Kulovića – Obala Kulina bana – Čobanija u sarajevskoj općini Centar. Kako je navedeno iz policije, pješaka inicijala B. O. (1945.) iz Tešnja udario je automobil BMW kojim je upravljao vozač B. K. (1995.) iz Sarajeva.

“U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura lobanje), zadobio je pješak B. O., kojem je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’, odakle je prevezen na KUM KCU Sarajevo, na Kliniku za neurohirurgdu i Odjeljenje intezivne njege, gdje je zadržan na daljem liječenju. Istog dana u 21.30 sati od strane doktora sa Klinike za neurohirurgiju obavješteni su policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo, da je povrijeđeni pješak B. O., preminuo na navedenoj klinici”, navode iz policije.

O cijelom slučaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj je obavila uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 17:45 sati uhapšen je vozač BMW-a inicijala B. K.  koji je smješten u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti