16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Pojačan policijski nadzor nad ustanovama općeg značaja u Općini Tešanj

S ciljem povećanja stepena zaštite sigurnosti građana, MUP Zeničko-dobojskog kantona pojačao je nadzor ustanova od općeg značaja, a škole su pojačale kontrolu kretanja unutar i u blizini objekata.

Sve se radi kako bi se građani osjećali sigurnije i spriječile moguće nemile situacije. Policija je pojačala nadzor nad bezbjednošću građana u svim općinama i gradovima Zeničko-dobojskog kantona, u svjetlu usložnjavanja bezbjednosne situacije u svijetu, ali i nemilih događaja u Sarajevu i Zavidovićima.

Iako se bezbjednosna situacija u ovom kantonu može ocijeniti zadovoljavajućom, treba biti oprezan. Ovakve aktivnosti se poduzimaju u cijeloj državi. Komesar MUP-a ZDK, Semir Šut, pozvao je privredne subjekte i sve građane da i sami rade na zaštiti vlastite i sigurnosti svoje imovine.

Istovremeno, menadžmentima osnovnih i srednjih škola i rektoru zeničkog Univerziteta, Ministarstvo obrazovanja uputilo je instrukciju da pojačaju nadzor nad kretanjem lica u blizini i unutar ovih objekata. Na ulazima u školske objekte postavljena su odgovarajuća obavještenja, javila je RTV Zenica.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti