18.8 C
Tešanj
Subota, 3 Juna, 2023

Policija Maglaja poručuje „ nedodirljivih nema“

PS Maglaj je jedna od najboljih policijski stanica u ZDK. Za one koji ne znaju komandir ove stanice je Salko Plančić koji je još početkom 1996. godine, zasnovao radni odnos u MUP-u ZDK  kao diplomirani kriminalist.

Salko Plančić je inače dobitnik većeg broja pojedinačnih priznanja i pohvala među kojima se posebno ističu “Zlatna policijska značka” i “Ručni sat sa posvetom”, a danas je komandir PS Maglaj.

Kako nam je kazao stanje bezbjednosti u općini Maglaj je zadovoljavajuće sa svih aspekata, te je istakao da se suočava  sa izazovima poput nedostatka ljudskih resursa, zbog odlaska u penziju više policijskih službenika. Bez obzira na pomenute nedostatke, rezultat rada policije u posljednih 10 mjeseci je značajan. Prioritet u mom radu i radu mojih bližih saradnika u narednom periodu biće motivacija policijskih službenika PS Maglaj za preduzimanje intenzivnijih mjera koje će za posledicu imati podizanje nivoa bezbjednosti svih građana općine Maglaj. Poseban akcenat je na zloupotrebi opojnih droga, zbog čega su i rijeđa krivična djela u Maglaju. Oduzete su impoznatne količine droge, a u toku 2022.godine slobode je lišeno čak 31 osoba, čija je dokazana krivična odgovornost kada su u pitanju narkotici. Ovaj trend hapšenja je nastavljen je i u 2023.godini, te su bile dvije velike akcije hapšenja lica koja su bila povezana sa prodajom droge, kazao je za Jelahinfo komandir Plančić.

Policija je državni organ kojem su na raspolaganju i razna sredstva prinude u izvršavanju osnovnih poslova. Poruka je da neće biti adresa na koju policijski službenici Maglaja neće moći zakucati, svi su pred zakonom jednaki.

 

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

59,101FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti