8.2 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Marta, 2023
spot_img

Policija traži pomoć: Prepoznajate li razbojnika iz Tešnja

U ulici Tabačka broj 21 u Tešnju, nešto prije 12 sati, došlo je do razbojništva u trgovačkoj radnji „Komision“. Nepoznati maskirani muškarac, uz upotrebu noža, izvršio je krivično djelo razbojništvo u pokušaju nad radnicom inicijala E. Š. iz Tešnja.

– Izvršenim uviđajem i prikupljenim saznanjima na licu mjesta, utvrđeno je da je maskirano lice, po ulasku u navedenu trgovačku radnju, od radnice zatražilo da mu preda novac, nakon čega dolazi do međusobnog naguravanja između njih dvoje te se muškarac udaljava u nepoznatom pravcu. Obavljenim razgovorima sa svjedocima i pretragom šireg lica mjesta, u metalnoj kanti za smeće pronađeni su odjevni predmeti, nož i drugi predmeti koje je razbojnik nakon izvršenog krivičnog djela odbacio.

Uvidom u video snimke nadzornih kamera postavljenih u ulici Titova u Tešnju, utvrđeno je da se na jednom od snimaka nalazi nepoznato muško lice, mlađe starosne dobi, koje je na sebi, najvjerovatnije nakon presvlačenja, imalo majicu kratkih rukava, smeđe boje i hlače zelene boje. Ta osoba se dovodi u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela – kazala je Aldina Ahmić, potparol MUP-a ZDK.

Iz policijske stanice Tešanj apeluju na građane, da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikovanju muškarca sa fotografije, da se obrate najbližoj policijskoj stanici, neposredno policijskim službenicima na terenu ili da nazovu besplatni telefonski broj 122.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,533FansLike
294FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti