14.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Policija traži pomoć: Prepoznajate li razbojnika iz Tešnja

U ulici Tabačka broj 21 u Tešnju, nešto prije 12 sati, došlo je do razbojništva u trgovačkoj radnji „Komision“. Nepoznati maskirani muškarac, uz upotrebu noža, izvršio je krivično djelo razbojništvo u pokušaju nad radnicom inicijala E. Š. iz Tešnja.

– Izvršenim uviđajem i prikupljenim saznanjima na licu mjesta, utvrđeno je da je maskirano lice, po ulasku u navedenu trgovačku radnju, od radnice zatražilo da mu preda novac, nakon čega dolazi do međusobnog naguravanja između njih dvoje te se muškarac udaljava u nepoznatom pravcu. Obavljenim razgovorima sa svjedocima i pretragom šireg lica mjesta, u metalnoj kanti za smeće pronađeni su odjevni predmeti, nož i drugi predmeti koje je razbojnik nakon izvršenog krivičnog djela odbacio.

Uvidom u video snimke nadzornih kamera postavljenih u ulici Titova u Tešnju, utvrđeno je da se na jednom od snimaka nalazi nepoznato muško lice, mlađe starosne dobi, koje je na sebi, najvjerovatnije nakon presvlačenja, imalo majicu kratkih rukava, smeđe boje i hlače zelene boje. Ta osoba se dovodi u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela – kazala je Aldina Ahmić, potparol MUP-a ZDK.

Iz policijske stanice Tešanj apeluju na građane, da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikovanju muškarca sa fotografije, da se obrate najbližoj policijskoj stanici, neposredno policijskim službenicima na terenu ili da nazovu besplatni telefonski broj 122.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti