19.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Politička odluka: Sudbina bivših SDA vijećnika koji su prešli u Naprijed, hoće li vratiti mandate ?

Nakon osnivanja novog političkog subjekta NAPRIJED početkom 2024. godine, lokalna SDA Tešanj suočila se s teškim udarcem. Troje općinskih vijećnika u Općinskom vijeću Tešanj i jedan zastupnik u Državnom parlamentu napustili su SDA i pridružili se novom političkom projektu, odnoseći sa sobom mandate koje su dobili kao kandidati na listi SDA.

Postavlja se pitanje hoće li vijećnici u Općinskom vijeću Tešanj koji sada djeluju u političkom projektu NAPRIJED podnijeti ostavke i vratiti mandate SDA stranci, sa čije su liste i ušli u OV, u skladu s novom politikom proklamiranom od strane svog lidera Šemsudina Mehmedovića.

“Stranka snažnog simboličkog naziva NAPRIJED promovira i zagovara nove političke i društvene koncepte čiji krajnji cilj je jedinstvena, demokratska i institucionalno snažna BiH”, kazao je ranije Mehmedović prilikom najavljivanja svoje stranke.

Dakle, ovo je jedinstvena prilika da se riječi pretvore u djela i da, u skladu s “novim političkim konceptom”, vijećnici djeluju odgovorno i vrate mandate na raspolaganje stranci SDA. Inače, riskiraju da samo prazne riječi ostanu bez konkretnih akcija.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti