22.7 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Ponovo “tuča” zbog akcije mesa u marketu

Tuča za jeftinije piliće, stajanje u redovima četiri sata za čokoladu od 50 dinara (manje od 1 KM), otimanje za jeftinije banane, borba za jeftin šećer, samo su neki od prizora koje smo imali prilike da vidimo u posljednjih nekoliko godina u marketima širom Srbije. Najnovije “poprište sukoba” bio je Lidl u Leskovcu.

Jutros je kamerom zabilježena nova otužna situacija u leskovačkom marketu “Lidl” kada su se kupci, mahom penzioneri, grabili za svinjsku plećku od 400 dinara (6,6 KM) na akciji, pa počeli čak i da skaču jedni drugima na glavu, piše portal Rešetka.

Na drugom snimku se, pored opšte otimačine za jeftino meso, vide i scene kako se međusobno tuku kišobranima.

Nedavno su ljubitelji ćevapa napravili haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do pakovanja po niskoj cijeni.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” poručili su da bi premijerka Ana Brnabić i Vlada Srbije trebalo da podnesu ostavke zbog ozbiljne socijalne nejednakosti, “jeftinog i bijednog života“ koji se najbolje oslikao u ovom.

“Taj događaj nije nimalo smiješan ili zabavan, kako se prikazuje po društvenim mrežama, već ozbiljno upozorava da je ovaj narod spreman da preduzme očajničke mjere kako bi obezbijedio hranu po nižoj cijeni, jer takav bijes i očaj dovešće do većih sukoba i nasilja u budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Izvor: crna-hronika

Povezane vijesti

Najnovije vijesti