18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Poplavljen otok u Hrvatskoj, građani u šoku (VIDEO)

Grmljavinsko nevrijeme i obilne kiše u noći na petak potopili su dijelove otoka Krka. Iako se pojavilo sunce, na Krku su i danas u šoku od posljedica nevremena.

“Meni su stradali usjevi, luk, rajčica, krumpir. Od mehanizacije dva kultivatora. Ove godine nema ništa od povrća”, rekao je Ivan reporterki Dnevnika Nove TV Katarini Jusić Mezgi.

“Pala je velika količina kiše u kratkom vremenu. Poplavili smo, štetu ćemo utvrditi tek kad se riješimo te vode. To je priroda i protiv toga se ne može”, napomenula je Martina.

Zbog nevremena su i vatrogasci izišli na teren.

“Tijekom noći smo započeli s intervencijama ispumpavanja i uklanjanja prepreka s prometnica. Imali smo dva odrona kamenja gdje su prometnice očišćene i otvorene za promet. Izvukli smo dva automobila koja su zaglavila”, ispričao je zapovjednik JVP-a Grada Krka Goran Grubišić.

Na Krku je u posljednja 24 sata palo gotovo 300 mm kiše, a najgore je bilo u Ponikvama, gdje su zabilježena 274 mm. U gradu Krku pala su 193 mm, dok je u Brzacu izmjereno 109 mm.

Nevrijeme je ostavilo traga i u drugim dijelovima Hrvatske. Pod vodom je i Umag, u kojem je u posljednja 24 sata palo 48,8, mm kiše.

Zbog nevremena je Državni hidrometeorološki zavod upalio meteoalarme u cijeloj zemlji. Sve je žuto osim riječke i gospićke regije, gdje je na snazi narančasti alarm, koji upozorava na obilnu kišu i grmljavinsko nevrijeme.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti