20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Porodilje iz Tešnja uputile otvoreno pismo vlastima

Zbog stalnog kašnjenja u isplati porodiljskih naknada oko 320 porodilja iz Tešnja u januaru ove godine su u ovom gradu organizirale mirni protest s namjerom da upozore resorno kantonalno ministarstvo na nedopustivo kašnjenje u isplati.

S obzirom na to da se stanje nije bitnije promijenilo, majke su, preko svoje predstavnice Amele Hrnjić Prnjavorac odlučile uputiti Otvoreno pismo vlastima i stupiti u stalni protest u svojim domovima.

Putem društvenih mreža traže pomoć medija s ciljem da natjeraju vlasti da ih konačno počnu uvažavati.

– Ja sam majka. I jutros ustajem s pomišlju na jadnu BiH kojom vladaju zločinci na slobodi. I jutros lomim prste kako djeci spremiti doručak. I kako objasniti djevojčici od četiri godine da mama nema da joj kupi čokoladu, a da ne spominjem da molim Boga da mi bolest ne pošalje jer lijekovi su preskupi i zdrava hrana, a knjižicu mogu baciti jer u Domu zdravlja naplaćuju participacije kao ulaznice bez, naravno fiskalnog računa. I tako iz dana u dan. Ministrica Sabina Heljić (NSRzB) obećava naše ukradene pare. Ona se kvarca, šminka i naravno da će i na godišnji da se sunča od para dok moje dijete plače ona uživa.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti