Posjet domu za nezbrinutu djecu „ EGIPAT “

Posjet domu za nezbrinutu djecu „ EGIPAT “

392
0
PODIJELI

U okviru humane sekcije Mješovite srednje škole Stjepana Radića, Žabljak-Usora,već tradicionalno posjetili smo dom za nezbrinutu djecu „Egipat“ na Bjelovama, te uz prigodne poklone izveli predstavu povodom Svetog Nikole za štićenike doma. Nakon provedenog vremena družeći se s djecom, uputili smo se prema središtu grada.Obzirom da je naša škola mješovita i u religijskom smislu, ove godine posjetili smo i pravoslavnu sabornu Crkvu rođenja Presvete Bogorodice, gdje nas je ugostio o. Nemanja , te nas upoznao sa povjesnim detaljima vezanim za ovu Crkvu. Obogaćeni osmjesima djece iz doma, usvojenim znanjem o sabornoj Crkvi a sve to praćeno lijepim sunčanim danom vratili smo se kući. Neki od učenika iznjeli su i svoj osobni dojam:

„Susret s djecom iz doma bio je jako emotivan i dirljiv.Vidjevši njihovu radost jer smo ih posjetili i družili se s njima zapravo nam govori koliko je čovjeku dovoljno da bude sretan . Njihovi osmjesi ostat će dugo u mom sjećanju. Također, posjet sabornoj Crkvi bio je zanimljiv jer smo se mogli diviti njenom velebnom izdanju kao i ljepoti njezine unutrašnjosti. Sve ovo zaničinili smo šetnjom po Sarajevu i ćevapima kod „ Želje „ “ – Karahmet Damira I-a.

„Jedan lijep, sunčan dan još više je uljepšao susret s djecom iz doma „Egipat“ . Zahvalivši na našim darovima , djeca su otpjevala nekoliko pjesmica što je zasigurno izazvalo moje emocije, ali i svih nas . Igra s djecom na poligonu sve nas vraća u rano djetinjstvo jednostavno odmor od školskih obaveza ali i mobitela, facebooka i ostaloga. I saborna Crkva izazvala je moje divljenje svojom veličinom i ljepotom. U svakom pogledu, ovaj posjet Sarajevu ostat će mi u lijepom sjećanju.“

Elmin Kondžić III-F

Izvor: MSŠ Stjepan Radić Žabljak

NEMA KOMENTARA