28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Postavljena glavna konstrukcija novog gradskog mosta – spojene obale Usore

U sklopu radova izgradnje novog gradskog mosta u Tesliću danas je postavljen drugi dio glavne konstrukcije mosta, preostalih 6 od ukupno 12 betonskih nosača, dužine 22 metra, čime su spojene jedna obala Usore s drugom i završavaju se radovi u koritu rijeke Usore.

U toku su i radovi na završetku izgradnje kružnog toka, u centru grada.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević naglasio je da je ovo posebno važan momenat u procesu realizacije projekta. Dodao je da slijede radovi na završetku mosta i da s obzirom da je krajnji rok za završetak kraj februara, prilično zadovoljan dinamikom izgradnje.

„Iako smo u zimskom periodu, ima dovoljno vremena, a vremenski uslovi ne predstavljaju neki veći problem. Veoma je važno da su radovi na kružom toku uprkos mnogim problemima poprilično odmakli. Prilikom postavljanja instalacija na dijelovima vezanim za fontanu koja je već dobila svoje obrise, postoje teškoće zbog dodatnih radova,a postoje i problemi u organizacionom smislu u vezi sa izvođačem radova. Rok za završetak radova na kružnom toku je kraj ovog mjeseca i on će vjerovatno biti prolongiran ali se nadam da ćemo kružni tok, iako ne kao potpuno završen, uspjeti pustiti u saobraćaj“, rekao je Miličević.

Miličević se zahvalio svim građanima na strpljenju, s obzirom da je u toku realizacija jednog velikog projekta od izuzetnog značaja za stanovnike Teslića.

Načelnik Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove u Opštinskoj upravi Teslić, Said Ajanović, istakao je da se u centru Teslića privodi kraju realizacija dva najveća projekta u zadnjih dvadesetak godina.

„Most datira iz 1962. godine, dok kružni tok je rađen 1976. godine. Ova dva projekta su povezana podzemnim instalacijama koje su stare i paralelno smo morali raditi nove. Sam kružni tok nije zahtjevan, ali sve ono što uz njega ide, skidanje starih i postavljanje novih instalacija od radova pravi jedan složen i kompleksan posao. Rok što se tiče kružne raskrsnice je kraj godine, a ja se nadam da će sledeće sedmice biti spremno za asfaltiranje i da pustimo u saobraćaj“, rekao je Ajanović.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti