34.9 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Potjera u BiH: Iz automatske puške zasuo vozilo, pa bježao policiji

Policijska stanica Konjic jutros je oko 8 sati zaprimila prijavu o pucnjavi H.A. (40) iz Jablanice, javljaju federalni mediji.

On je prijavio da je na Ribićkom mostu na putu M 17 njemu poznato lice iz putničkog motornog vozila mercedes, crne boje, pucalo iz puške na njegovo vozilo volkswagen polo u kojem se nalazio prijavitelj i D.L. (26) iz Jablanic, saznaje portal “Avaza”.

Isti je još izjavio da se u putničkom motornom vozilu mercedes kao suvozač, takođe nalazio, njemu poznato lice K.A. iz Konjica, i da su se oba lica uputila u pravcu Konjica.

Patrola policije je uočila navedeno vozilo u ulici Kolonija u Konjicu, koje se uputilo u pravcu ulice Varda, gdje se patrola policije kretala za istim, nakon čega se navedeno vozilo zaustavilo u ulici Musala.

U navedenom vozilu zatečeni su vozač K.S. (47) i suvozač K.A. (43), oba iz Konjica, koji su uhapšeni U ulici Varda pronađena je crna automatska puška M 56, kalibra 7,62 milimetara.

Patrola policije je na licu mjesta, odnosno u mjestu Ribići, zatekla prijavitelja, gdje su vidljiva oštećenja od upotrebe vatrenog oružja na njegovom putničkom motornom vozilu folksvagen polo.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti