12.4 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Potpisan Ugovor o saradnji između AS Group i Adriatic Group

Danas je u Sarajevu potpisan Ugovor o saradnji između AS Group i Adriatic Group GmbH Beč.

Potpisivanjem ovog ugovora sklopljeno je poslovno partnerstvo između dvije grupacije koje konstantno investiraju u privredu Bosne i Hercegovine, te zajedničkim angažmanom potiču proizvodnju i izvoz domaćih prehrambenih artikala i bredova. Ugovor će omogućiti veći plasman bh. prehrambenih artikala u vlasništvu AS Group na evrpsko tržište preko distributerskih kapaciteta Adriatic Group.

“AS Group uspješno izvozi svoje proizvode u 27 zemalja, među kojima je i tržište Evropske unije, ali ćemo ovim ugovorom dodatno ojačati naše izvozne rezultate. Vjerujemo kako će brandovi bosanske kuhinje i bosanske kafe, kao što su Zlatna džezva, Klasova jufka, Zlatni puder, Begova čorba, Sarajevski somun, baklava, i drugi, sada biti dostupni u većoj mjeri na policama tržnih lanaca i trgovina u Evropi“, izjavio je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Group.

Ugovor se odnosi na tržišta Finske, Norveške, Švedske, Danske, Njemačke, Francuske, Holandije, Belgije, Luksemburga, Lihtenštajna, Italije, Austrije i Švicarske. Jedan od razloga zaključenja ovakvog ugovora je i kvalitet prehrambenih proizvoda AS Group koji se postiže strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom.

“Ugovorom o plasmanu proizvoda AS Group preko firmi članica Adriatic Group ojačali smo poslovnu saradnju naše dvije grupacije. To znači bolju pozicioniranost i promociju prehrambenih artikala AS Group, te razvoj prodaje u zemljama EU, posebno na germanskim i skandinavskim tržištima, gdje i živi najveći dio populacije sa naših područja. Ovim dogovorom očekujemo značajno povećanje izvoza bh. prehrambenih artikala ka Evropi“, izjavio je Amir Bekić, direktor Adriatic Group.

Pored plasmana prehrambenih artikala AS Group u svim većim trgovačkim lancima i na etno tržištu širom Evrope preko distributerskih kapaciteta Adriatic Group, grupacije će usko sarađivati i na području razvoja poljoprivrednih proizvoda u BiH kroz zajedničke projekte.

Klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti