16.4 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

Potpisan ugovor za nabavku utovarivaca na gusjenicama

Tešanj, 30.11.2017.godine

29.11.2017 godine je u prostorijama JP RAD d.d. Tešanj upriličeno svečano potpisivanje ugovora sa dobavljačem Teknoxgroup d.o.o. o nabavci uređaja odnosno mašine utovarivač na gusjenicama za potrebe kvalitetnijeg upravljana deponijom i otpadom.

Ova aktivnost je uslijedila nakon provedene procedure propisane Zakonom o javnim nabavkama. Ovo je jedan dio aktivnosti koje preduzeće ima u svojim planovima za tekuću i naredne godine kad je u pitanju deponija i gospodarenje i upravljanje komunalnim otpadom. Ono što slijedi je niz aktivnosti od izrade i rekonstrukcije prilaznih puteva odnosno uključenja na magistralnu cestu, zatim izrada i pribavljanje okolinske saglasnosti, izrada projektne dokumentacije, urbanisticke i građevinske dozvole a kako bismo krenuli u aktivnosti sanacije. Ovo je bio jedan i od preduslova da bi Preduzece moglo odgovoriti svim tim zadacima, drugi razlog je svakako i dotrajalost postojećih uređaja na deponiji. A kao treći svakako moze se istaci to da su postojale potrebe jer nismo mogli zadovoljiti sve naše potrebe postojecim masinama, pa smo morali angažovati i neke eksterne dobavljače i neke dodatne troškove proizvoditi.

Sredstva za nabavku ovog uređaja u iznosu od cca. 370 hiljada KM su obezbijeđena od strane JP RAD Tešanj i Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

Mirza Sabljica, generalni direktor Teknoxgroup-a ovom prilikom je kazao: ”Ovo je jedan univerzalni multifunkcionalni stroj, to je utovarivač na gusjenicama, koji može poslužiti pored rada na deponiji i da pomogne u saniranju različitih vrsta klizišta, probijanju nekih pomoćnih puteva, sve u okviru deponije i projekta, kao i razvoja i stvaranja jedne regionalne deponije tamo gdje se na takav nacin ista organizuje. Naša uloga je tu da pomognemo u realizaciji projekta i nama je izuzetno drago i veliko nam je zadovoljstvo što smo postali partneri ove renomirane kompanije i Općine Tešanj. ”

Potpisivanju ugovora su pored clanova uprave Preduzeca i predstavnika dobavljaca prisustvovali i:

– Nacelnik opcine Tesanj mr. sci. Suad Huskic

– Pomocnik Nacelnika g. Hamzalija Hojkuric

– Predsjednik NO Preduzeca Mirsad Hadzic

– Te predstavnici lokalnih medija

Ovo je bila prilika i da se Nacelnik informise o aktuelnoj situaciji u Preduzeci kao i planovima za naredni period.

Uprava JP RAD d.d. Tešanj

Izvor: RAD Tešanj

Povezane vijesti

Najnovije vijesti