0.3 C
Tešanj
Nedjelja, 29 Januara, 2023
spot_img

Potresna ispovijest bivšeg učenika škole u kojoj su dječaka pretukli zbog frizure

Slučaj vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi „Gostović“ u Zavidovićima, kulminirao je tako da je učenik devetog razreda morao biti hospitaliziran zbog tjelesnih povreda koje mu je nanio njegov vršnjak.

Nakon što se oglasila majka povrijeđenog dječaka koji je pretučen u svojoj školskoj klupi zbog frizure, portalu Crna-Hronika javio se još jedan bivšu učenik ove javne ustanove koji je ispričao potresne detalje njegovog obrazovanja.

“Završio sam osnovnu školu na istom mjestu, htio bih se nadovezati na ovaj slučaj, pomozite nam u suzbijanju ovakvih stvari, prvenstveno lošeg rada ustanove i njenog osoblja koje je srz problema, pa krenimo redom” – počinje svoju priču mladić (redakciji poznat identitet)

Nastavnici:

-Doskorašnji dugogodišnji nastavnik vjeronauke je imao običaj da za vrijeme svog časa pusti djeci ilahije, “raskrili” ispred se ćevape, i tako provede svoje radno vrijeme sa djecom. Mi gledamo kako on jede ćevape.

-Doskorašnji dugogodisnji nastavnik likovnog uprkos svojim godinama je gajio “simpatije” prema određenim učenicama i to komentarisao pred drugom djecom, pedofilija “at its best”, da se najeziš.

-Dugogodišnji učitelj, umjesto da bude primjer dobrog ponašanja, biva otkriven u svojoj aferi sa udatom ženom drugog gospodina, koji dolazi da se obračuna s njim, pa umjesto njega izlupa mu auto palicom, sve to pred školom.

-1993. sam godište, i kad pričam drugim vršnjacima kako smo ja i drugovi iz razreda dobijali batine od učiteljice, zbog gluposti kao sto su razmjenjivanje sličica ili slično, ne mogu da mi vjeruju. Znači pošalje te po prut i izbatina po rukama, do suza, mislim da to osmogodišnjak jedan ne može da zasluži.

-Nastavnik tjelesnog obrazovanja je imao običaj kažnjavati učenike tzv. “vježbama snage”, dok se roditelji nisu pobunili, kad su vidjeli da im djeca imaju upalu mišića i da ne mogu ustati iz kreveta

-Direktori škole su se mijenjali i mijenjali, a školsko igralište, poligon koji je iznjedrio toliko dobrih učenika, i kasnije priznatih ličnosti u svijetu sporta, kulture itd, je garantujem vam najgore u kantonu, podloga je postavljena 90-tih i sva je ispucala do mjere da je čas nemoguće tu odraditi, to je poseban slučaj i najveća boljka učenika. – izjavio je bivši učenik škole u Zavidovićima.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,401FansLike
288FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti