15.1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Potresna priča o djevojčici Eni iz Gračanice je lažna

Potresna priča o djevojčici Eni iz Gračanice i njenoj nani Havki, danas je odjeknula društvenim mrežama diljem naše zemlje.

Brojni građani iz BiH, regiona i dijaspore reagirali su u velikom broju, želeći pomoći nesretnoj obitelji, no čini se da će priča imati sasvim drugačiji kraj, jer, ako je suditi po saopćenju humanitarne organizacije Pomozi.ba, riječ je o “klasičnoj prevari i zloupotrebi djeteta”.

Na isto su nas upozorili i naši čitatelji kako u komentarima, tako i u Facebook inboxu, na čemu im zahvaljujemo, a pozivamo i nadležnu socijalnu službu da što hitnije detaljno ispita sve navode.

 

Iz Pomozi.ba su na svojoj Facebook stranici objavili kako su povukli uplatu za pomoć ovoj porodici.

Njihovu poruku objavljujemo u cjelosti:

“Porodica iz Gračanice je prije 2 godine dobila izuzetno vrijednu donaciju – renoviranje kuće, uz još dodatnih poklona za porodicu. Jutros smo pod velikim pritiskom ljudi koji su od nas tražili da im se pomogne, odmah reagovali i uplatili donaciju koju smo kasnije uspjeli povući nazad jer smo u međuvremenu od partnerske organizacije dobili informacije da se radi o klasičnoj prevari i zloupotrebi djeteta.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti