9.5 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

Potukli se zaposlenici Općine Tešanj: Jedan lakše povrijeđen, drugi završio u Hitnoj

MUP Zeničko-dobojskog kantona i Kabinet načelnika Općine Tešanj potvrdili su da se u četvrtak u poslijepodnevnim satima desio incident u zgradi Općine Tešanj gdje je došlo do fizičkog obračuna u kojem su učestvovala dva uposlenika, odnosno službenika Općine.

– Ovim je narušen dignitet institucije i svih uposlenika. Već danas je pokrenut disciplinski postupak kroz koji će biti utvrđena pojedinačna odgovornost sudionika i preduzet ćemo propisane mjere u sankcionisanju ovakvog ponašanja. Javna uprava mora biti profesionalna i odgovorna, a obaveza svih uposlenika je čuvati ugled institucije. Žao nam je zbog incidenta do kojeg je došlo, te ćemo reagovati onako kako to građani i poreski obveznici očekuju, saopšteno je iz Općine Tešanj.

Iz policije je objašnjeno da su reagovali po telefonskom pozivu iz Općine Tešanj u četvrtak u 16 sati i obavijesti o narušavanju javnog reda i mira, izašli na teren, uvjerili se u talčnost informacije te izvršili uviđaj. U skladu sa rezultatima istrage će se izvršiti kvalifikovanje događaja.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti