Osoba iz Potočana zaražena korona virusom

Osoba iz Potočana zaražena korona virusom

10513
0
PODIJELI

U Bosni i Hercegovini registrovan je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, saznaje Klix.ba. Novom potvrdom broj zaraženih u našoj zemlji skočio je na ukupno 25.

Kako nezvanično saznajemo, pacijent iz Tešnja je u prethodnom periodu boravio u Italiji, tačnije u gradu Vicenzzi.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas je testiran uzorak pacijenta iz Tešnja.

Nakon obavljenog testiranja Faktoru je iz KCUS-a potvrđeno da je pacijent pozitivan na koronavirus.

Testiranje je izvršeno na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Familija ovog pacijenta tvrdi da navedeni nije zaražen i da još čekaju rezultate.

Njihovu izjavu prenosimo u cijelosti:

OVAKO , što se tiče te vijesti, iz prve ruke Vam tvrdim da je lažna,dok ne dođe nalaz brisa koji je tek danas poslan za Sarajevo a bit će u roku 2 dana.
Radi se o mom Ujaku. On je se javljao svaki dan u Bolnicu Tešanj telefonom otkako je došao iz Italije(Vicenza) ,prije desetak dana. Javljao im je kako se osjeća ,jutros je nazvao i rekao da ga grlo malo boli samo i oni su rekli da će doći po njega da ga odvedu na pregled, tamo su ga pregledali ,sve je ok ,pustili su ga kući,dakle NEMA SIMPTOME . Naređena mu je kućna izolacija a osobe koje su bile u bližem kontaktu s njim jedino su moji roditelji. Toliko.Danas su testirani i uzorci pacijenata iz Sarajeva i Goražda, ali su na svu sreću bili negativni.

Prvi slučaj koronavirusa u Bosni i Hercegovini registrovan je 5. marta, a radilo se o pacijentu u Banjoj Luci koji je obolio nakon dolaska sa rada u Italiji koja važi za evropski hotspot kada je riječ o novoj globalnoj zarazi.

U samom gradu na Vrbasu postoje tri takozvana klastera, odnosno tri grupe slučajeva koji su međusobno povezani zbog bliskosti kontakata zaraženih.

U pokušaju da se širenje zaraze u gradu stavi pod kontrolu, gradonačelnik Igor Radojičić je uz konsultacije s kriznim štabom odlučio zatvoriti sve ugostiteljske objekte, zabraniti rad zanatskih radnji i trgovina osim prodavnica s osnovnim životnim namirnicama.

Klix.ba

NEMA KOMENTARA

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com