11.3 C
Tešanj
Srijeda, 21 Februara, 2024

Potvrđena optužnica: Pijan prijetio supruzi silovanjem i sudbinom Nizame Hećimović

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv B.C. (42) iz Pala zbog nasilja u porodici nad suprugom, kojoj je prijetio smrću i brutalno je vrijeđao, te zbog posjedovanja dvije bombe.

Kako je saopćilo Tužilaštvo B.C. se na teret stavlja da je u septembru prošle godine u alkoholisanom stanju satima primjenjivao nasilje ka supruzi, te je drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio njeno spokojstvo.

U optužnici se navodi da je C.B., u njihovom stanu, prijetio supruzi da će je ubiti, kao i ”da će ubiti još 10 ljudi, a da je ona jedanaesta”, piše ATV.

– Žrtvu je psovao, prijetio joj i vrijeđao je riječima ”hoću da te j… kučko, silovat ću te po treći put, raznijet ću te, nećeš sinove vidjeti. Hoćeš li sada da te snimim, kao što je bilo u Gradačcu – navodi se u optužnici.

Drugom tačkom optužnice B.C. se tereti da je u džepu jakne, pronađene u stanu, te u automobilu Golf 4 držao ručnu bombu M-75 i ručnu bombu M-52, čije držanje građanima nije dozvoljeno. Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti