2.6 C
Tešanj
Utorak, 31 Januara, 2023
spot_img

Povratničkoj obitelji Perić Mate i Joze iz Usore je odobreno 5.000,00 KM na ime pomoći za završetak radova na izgradnji kuće.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, je na 35. sjednici usvojila Informaciju o stanju zaštite majke i materinstva na području Zeničko-dobojskog kantona u odnosu na nalaz i mišljenje Institucije Ombudsmana, te istu uputila skupštinskim zastupnicima na znanje.

JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona su odobrena sredstva u iznosu od 20.000,00 KM kao pomoć socijalno-intervenirajućeg karaktera u stvaranju preduslova za kontinuirano obavljanje osnovne djelatnosti ove ustanove.

Vlada je danas donijela Zaključak o odobravanju sredstava MZ Oćevija, općina Vareš u iznosu od 5.000,00 KM, na ime izgradnje ograde na mjesnom groblju i finasiranja završetka radova na sanaciji kapele s ciljem potpore održivog povratka. Povratničkoj obitelji Perić Mate i Joze iz Usore je odobreno 5.000,00 KM na ime pomoći za završetak radova na izgradnji kuće.

Danas je data saglasnost Komisiji za dodjelu kredita za rješavanje stambenih potreba mladih da raspiše Javni poziv za odobravanje kredita za rješavanje stambenih potreba mladih. Univerzitetu u Zenici je data saglasnost za ustupanje parcele u dvorištu „Elektrodistribuciji „ Zenica za gradnju trafostanice. Udruženju Centar za društveni razvoj Žepče je odobreno 2.000,00 KM za pokrivanje dijela troškova organizacije festivala “Od ljeta jeseni“.

Na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja odobrena su sredstva Rizvanović Ahmetu iz Olova u iznosu od 13.000,00 KM za kupovinu stambenog objekta; Kladanjčić Feridu, demobilisanom braniocu iz Olova, u svrhu izgradnje stambenog objekta odobrena su sredstva u iznosu od 8.000,00 KM, te 6.000,00 KM Plećan Mirsadu, demobilisanom braniocu iz Olova, za izgradnju stambenog objekta.

Udruženju “Forum građana Zenice“ na ime finasijske pomoći za okončanje započetih projekata iz 2015. godine odobreno je 500 KM, a Omladinskom horu iz Zenice 1.500,00 KM na ime jednokratne finasijske pomoći.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,414FansLike
289FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti