13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Povrijeđeni motociklista s teškim tjelesnim povredama se nalazi na liječenju u KBZ

Poštovani,

u utorak ste na Vašem portalu objavili i prenijeli informaciju pod nazivom “U sudaru na Karušama povrijeđen motociklista”, te ste u tekstu iznijeli niz neistina. Porodica teško nastradalog motocikliste se zgražava na objavljenom tekstu kojeg su prenijeli svi portali sa vašeg područja, a da predhodno nije kontaktirana PU i da se utvrdi pravi tok događaja prije objavljivanja teksta.

Prva iznijeta neistina je da se motociklista kretao iz pravca Maglaja, što je notorna laž jer je isti išao iz pravca Doboja za Zenicu i kretao se brzinom prilagođenom za tu dionicu, za upravljačem se nalazio T.J (1961.) rođen u Zenici, državljanin Holandije sa stalnim mjesto boravišta i prebivališta u Holandiji, a za terenskim vozilom se nalazio R. B. iz Zenice, koji je dolazio iz pravca Zenice te oduzeo pravo prvenstva prolaza motociklisti skrenuvši na benzinsku pumpu Hifa bez zadržavanja i propuštanja motocikliste, kojeg je potom i direktno udario i nanio mu teške tjelesne povrede, u vidu dvostrukog prijeloma karlice i prijeloma lijeve potkoljenične kosti, te se očekuje dugotraja oporavak.

Povrijeđeni se trenutno nalazi na liječenju u KBZ u Službi za ortopediju i traumatologiju, te isti čega da se transportuje za Holandiju, prema odobrenju ljekara koji ga vodi.

Nadam se da će te tekst objaviti, te ispraviti nepravdu koja je ovom vrstom informacija prouzročena u ovom teškom momemtu za porodicu.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti