5.3 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Požar kod Gračanice: Poginuo stariji mještanin

U naselju Prijeko Brdo 15 kilometara sjeverno od Gračanice na parceli Hasana Taletovića, danas oko 14 sati izbio je požar na niskom, suhom rastinju.

Prema nezvaničnim informacijama Taletović je sa suprugom čistio njivu i u jednom trenutku vatra je izmakla kontroli, koja je, kako je izjavio komandir Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Gračanica Dževdet Čamdžić prešla preko nesretnog čovjeka i ugušila ga.

– Na lice mjesta smo stigli u 14:52 sati i počeli sa gašenjem požara. U jednom trenutku smo naišli na starijeg čovjeka bez znakova života. Pretpostavlja se da se radi o vlasniku parcele H.T. – izjavio je Čamdžić.

Požar je ugašen u 15 sati, ali je dežurstvo na požarištu nastavljeno. U međuvremenu je stigla i policjiska patrola PS Gračanica koja obezbjeđuje mjesto nesreće, piše Avaz.

Ovo je treća žrtva požara u Prijekom Brdu. Prije nekoliko godina u ovom selu u svojoj kući u požaru su živote izgubili supružnici Drndić. Od požara su u posljednjih nekoliko godina smrtno stradala još dva muškarca, jedan u Malešićima, drugi u Lohinji Gornjoj.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti