POŽAR U BOLNICI U DOBOJU: Pacijenti gasili vatru, povrijeđen muškarac

POŽAR U BOLNICI U DOBOJU: Pacijenti gasili vatru, povrijeđen muškarac

386
0
PODIJELI

Pacijent dobojske polnice “Sveti Apostol Luka” S.Š (42) iz Modriče zadobio je opekotine u požaru koji je izbio sinoć u ovoj zdravstvenoj ustanovi na Odjeljenju hirurgije, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvnično saznajemo da su vatru uspjeli da ugase dvojica drugih pacijenta od kojih je jedan bio u kolicima, te su uz pomoć bolničkih portira spasili pacijenta koji je ležao u sobi u kojoj je izbio požar.

– Negdje oko 23 časa osjetio se dim i saznali smo da je izbio požar na Odjeljenju hirurgije. Odmah sam otišao do te sobe s protivpožarnim aparatom i počeo da gasim. Iako sam teško bolestan i bio sam priključen na infuzijui i imao bromile po rukama, to sam počupao jer sam želio da pomognem da spasimo čovjeka. U tom svem mi je pomagao čovjek koji je bio u kolicima i koji nema jednog stopala. Uspjeli smo to ugasiti i spasiti čovjeka koji je bio u sobi na krevetu i nije se mogao pomjerati zbog povreda koje zadobio navodno ranije u nesreći -rekao je jedan pacijent koji leži u Dobojskoj bolnici ne želeći da se predstavi.

požar hirurgija dobojske bolnice

Istakao je da su ubrzo stigli bolnički portiri koji su pomogli da pacijenta s krevetom izmjeste iz sobe zahvaćene požarom.

– Sve je bilo puno dima, svjetla nisu radila i bio je mrak. Sreća je da smo uspjeli tog pacijenta da spasimo i da nije došlo do težih posljedica.Pomagala nam je i jedna medicinska sestra koja inače bila sama. Ubrzo na mjesto događaja stigla je policija kao i direktor bolnice. Pretpostavlja se da je do izbijanja vatre došlo zbog kvara na elektronistalaciji negdje oko klime – kazao je naš sagovornik.

NEMA KOMENTARA