1.8 C
Tešanj
Utorak, 5 Decembra, 2023

Požar u Naumu i dalje aktivan, zatražena pomoć iz vazduha

Nakon duge i teške noći, požar u Neumu je još aktivan, ali trenutno ne prijeti kućama, kazali su za federalne medije iz Civilne zaštite BiH.

Kako prenose mediji, vatrogasci su cijelu noć branili sela i kuće i uspješno su to odradili. 

Trenutno gori na području Prapratnice s obje strane, prema Žabi i prema Zelenikovcu i Hotnju, ali gore brda i polja, ali stanovništvo nije ugroženo.

Iz Civilne zaštite jutros kažu kako su jučerašnji dan i noć bili izuzetno teški i naporni za sve vatrogasce i pripadnike CZ, kao i kolege koje su im pritekle u pomoć. Naglasili su kako su dvije vatrogasne jedinice iz Mostara ostale s njima na požarištu cijelu noć.

“Zahvaljujemo svim kolegama koji su jučer došli u pomoć, sami sigurno ne bismo uspjeli obraniti sve kuće. Ovako imamo dosta materijalne štete u Broćancu i Prapratnici ali na sreću nitko nije ostao bez krova nad glavom i nitko nije ozlijeđen”, poručio je Marko Tapalović iz CZ Neum.

Načelnika opštine Neum Dragan Jurković kazao je da su vatrogasci odradili veliki posao i da se očekuje pomoć helikoptera OS BiH.

“Zbog velike površine koja gori i dosta nepristupačnog terena, zatražili smo dolazak helikoptera Oružanih snaga. Čekamo na potpis i odobrenje Predsjedništva BiH. Nadamo se da helikopter dolazi uskoro. Zatražen je i kanader iz RH, ali to ovisi o požarima u Hrvatskoj, jučer nam nisu bili dostupni zbog gašenja oko Šibenika”, poručio je Jurković.

Načelnik se zahvalio kolegama načelnicima i gradonačelnicima Stona, Metkovića, Mostara i Čapljine koji su stavili na raspolaganje svoje vatrogasne jedinice koje su pomogle u gašenju ovog velikog požara, pišu Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti