7.2 C
Tešanj
Utorak, 5 Marta, 2024

Predane krivične prijave zbog vatrenog obračuna u Kaloševiću

Dana 13.03.2013. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je od strane Policijske stanice Tešanj dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv lica:

 –         B.S., rođenog 1986. godine, iz Sarajeva,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Izazivanje opće opasnosti“ iz člana 323. stav 1. i stav 3. KZ FBiH, te lica:

–         V.A., rođenog 1991. godine, iz Sarajeva,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela: „Izazivanje opće opasnosti“ iz člana 323. stav 1. i  stav 3., „Teška tjelesna povreda“ iz člana 172. stav 1., te „Laka tjelesna povreda“ iz člana 173. stav 1., a  sve u vezi sa članom 31. (saučinitelj) Krivičnog zakona FBiH.

Kako je utvrđeno poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika, prvoprijavljeni B.S. je dana 19.12.2012. godine, u 21,20 sati, u mjestu Kalošević, općina Tešanj, iz putničkog motornog vozila marke „Volkswagen Golf 5“, registarskih oznaka E25-J-481, kojim je upravljao drugoprijavljeni V.A., pucao iz vatrenog oružja-pištolja, kalibra 7,62 mm, te na taj način izazvao opasnost za život grupe lica prema kojoj je pucao a koji su se nalazili na parking prostoru ispred benzinske pumpe. Tom prilikom, zrnima iz vatrenog oružja pogođeni su i povrijeđeni M.M., koji je zadobio teške tjelesne povrede, te B.E. i S.I. koji su zadobili lake tjelesne povrede, dok je na dva vozila pričinjena materijalna šteta.

Aktivnostima i mjerama i radnjama poduzetim od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj, predmetna krivična djela su rasvijetljena a počinioci istih su procesuirani i prijavljeni nadležnom tužilaštvu.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Povezane vijesti:

 – Vatreni obračun u Kaloševiću

Povezane vijesti

Najnovije vijesti