28.7 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo prisustvovali prvom sastanku u okviru projekta Danova Next

Međunarodni aerodrom Sarajevo ponovo je uzeo učešće u regionalnom projektu DANOVA NEXT, čiji je glavni cilj poboljšanje dostupnosti prijevoza (zračni, vodeni i gradski prijevoz) u Dunavskoj regiji za osobe s invaliditetom (gluhe i nagluhe osobe),stvaranjem inovativnih usluga i pružanjem potpuno dostupnih usluga digitalnih putnih informacija (DTIS).

DANOVA NEXT je transnacionalni projekat saradnje finansiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru cilja Europske teritorijalne saradnje koji pruža podršku regionalnoj saradnji između država Dunavske regije.

Ukupna vrijednost projekta za Međunarodni aerodrom Sarajevo iznosi 165.000,00 EUR-a.

U projektu učestvuje ukupno 16 projekat partnera iz Dunavskog regiona, i to: Aerodrom Dubrovnik, Aerodrom Budimpešta, Aerodromi Crne Gore, Međunarodni aerodrom Sarajevo, Avia Invest Moldavija, Opština Maribor, Luka Kotor, Luka Pula, J.P. za tranport Bratislava, Češka Smart City, Udruženje za gluha i nagluha lica Republike Rumunije, Udruženje slijepih i slabovidnih osoba Republike Austrije, Hrvatsko udruženje za lica sa smanjenom pokretljivošću, Univerzitet u Mariboru, Bugarska asocijacija za prenos tehnologije i Ekonomski fakultet u Beču.

Projekat će trajati do juna 2026.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti