21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Predstavnici organizacije RVI općine Tešanj prisustvovali obilježavanju dana RVI ZDK u Brezi

U subotu, 15. augusta 2015. godine sa početkom u 11:00 sati na SRC “ADA” Breza u povodu obilježavanja Dana RVI ZDK, održana je svečana ceremonija i druženje RVI iz 10 općina. Na ceremoniji su učestvovali predstavnici organizacija RVI iz: Tešnja, Doboj Juga, Maglaja, Žepča, Zenice, Zavidovića, Kaknja, Olova, Visokog i Breze.

U delegaciji RVI općine Tešanj bilo je 50 invalida, a koji su prema riječima predsjednika Muharema Sejdića birani na osnovu činjenice da li su već učestvovali na ovakvim manifestacijama. Tešanjsku delegaciju činili su predstavnici mjesnih ogranaka iz Tešnja, Jelaha, Mekiša, Dobropolja, Raduše, O.Planja, N.Miljanovaca, S.Miljanovaca, Piljužića, Kraševa, Šija, Trepča, Novog Sela i Bukve.

Prisutnima su se obratili predsjednik Saveza RVI ZDK g-din Ramiz Sušić i dopredsjednik Federacije Saveza RVI BiH g-din Midhat Hodžić.

Nakon obraćanja prisutnima, pristupilo se polaganju cvijeća na Šehidskim mezarjima I i II, a svoje druženje RVI nastavili su uz rekreativne aktivnosti na bazenu u Brezi u ugodnoj atmosferi.

Muharem Sejdić, predsjednik Organizacije RVI općine Tešanj ističe: „Prezadovoljan sam načinom na koji je ovo druženje organizovano za ovu populaciju, a mogao sam primjetiti i da su svi prisutni djelili isto mišljenje“.

Jedan od RVI koji je putovao u Brezu je i Ibro Hadžalić, RVI iz Tešnja koji napominje da su ovakva druženja uvijek prilika za razmjenu iskustava, ali i lijek za dušu.

Piše: Rifa Vilašević/Radio ZOS

Povezane vijesti

Najnovije vijesti