16.2 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

Preko dvadeset ucenika OS “1.MART” u Jelahu nema novca za kupovinu udzbenika

Preko dvadeset ucenika OS “1.MART” u Jelahu nema novca za kupovinu udzbenika. Nakon sto je Antena Radio i MZ Jelah, po ko zna koji put pokazala humanost i pokrenula akciju prikupljanja sredstava i udzbenika za nase osnovce, istoj se prikljucio i Jelah.info u pokusaju da pomognemo u realizaciji ove humanosti.

 Kontaktirali smo direktora OS “1.MART” u Jelahu gospodina Esada Garica i pitali koji su to udzbenici i za koje razrede nedostaju: Svi udzbenici od 5. do 9. razreda su potrebni, a ukupno je DVADESET ucenika ciji su se roditelji obratili licno meni i jednostavno rekli da nemaju para za kupovinu istih.

On napominje da je MZ Jelaha vec obecala kupovinu udzbenika za pet osnovaca, te se nada da ce ovom akcijom putem Antena Radia i Jelah.info portala potstaknuti ljude dobre volje u namjeri da se obezbijedi i za ostale ucenike nabavka udzbenika i jednako obrazovanje.

Svi oni koji zele da pomognu ovoj djeci mogu to da ucine direktno u OS “1.MART” Jelah ili da kontaktiraju Antena Radio (032 -664-221) ili na mail redakcija@jelah.info Roditelji koji posjeduju udzbenike od 5. do 9. razreda anjihova djeca ne koriste, iste mogu da predaju u prostorijama skole.

Jelah.info
 

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti