16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Preminuo zenički “lav” Alen Talić, momak koji je posljednje godine života proveo na respiratoru

Zeničanin Alen Talić koji je živio na respiratoru svaki svoj dan, a pritom bio i veliki borac, preminuo je u utorak, objavili su njegovi članovi porodice.

O Alenu Taliću, koji je šest godina živio na respiratoru, pisali smo prije nekoliko godina kada smo se mogli uvjeriti u njegovu borbu za život, uprkos bolesti koja mu je dijagnosticirana kada je imao sedam godina.

Ograničenog kretanja, u krevetu, Alen je bio inspiracija mnogima. Svakodnevno je na svom Facebook profilu pisao sa svojim prijateljima, vodio je i svoj blog Alen RespiratorLion Talić na kojem je pisao o svom životu na respiratoru, svakodnevnici, prehrani i svemu drugom.

Ovaj 30-godišnjak bio je inspiracija mnogima, a bolest ga je mentalno ojačala i pomjerio je granice koje je do tada poznavao.

Svoje posljednje godine života proveo je na respiratoru u kući, a tek poneki sunčan dan iskoristio bi na način kada bi mu roditelji premjestili krevet na balkon pa je svojim statusima i fotografijama “sunčanja” znao nasmijati mnoge.

Od Alena se na društvenim mrežama opraštaju mnogi, a među njima je i NK Čelik Zenice čiji je Alen bio veliki navijač.

“Prije nekoliko minuta primili smo tužnu vijest, da je danas na bolji svijet preselio naš heroj, navijač našeg kluba, Alen Talić. Njegova borba ostat će kao sinonim za upornost, volju i hrabrost. Porodici upućujemo iskreno saučešće, a našem Alenu neka je vječni rahmet”, stoji u objavi zeničkog nogometnog kluba.

Dženaza i mjesto ukopa bit će poznati danas.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

Najnovije vijesti