25.8 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

Preokret u slučaju: Nije bila nesreća, Hidajetu komšija Ibrahim pucao u grudi

U mjestu Brezove Dane, općina Maglaj 11. februara je prijavljeno policiji da je jedna osoba teško ranjena iz vatrenog oružja. H.H. (rođen 1977. godine) iz Kopica zadobio je teške povrede kada je u njega prilikom lova iz lovačke puške ranio J.I. (rođen 1965. godine). Prvobitno se mislilo da je riječ o nesreći u lovu, ali se danas oglasio MUP ZDK.

“Povrijeđeni H.H. je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Maglaj prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, a potom na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog zadobijenih teških povreda lijevog ramena i grudnog koša. Lice J.I. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj uz upoznavanje dežurnog tužioca”, navode iz MUP-a ZDK.

Podsjetimo, riječ je o lovcu Hidajetu Hadžiću. U njega je pucao komšija Ibrahim Jašić. Prema prvim informacijama, MUP ZDK je mislio da je riječ o nesretnom slučaju.

J.I. je 12. februara uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Ubistvo u pokušaju predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

Policijski službenici Policijske stanice Maglaj su na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, u mjestu Kopice, izvršili pretres kuće, vlasništvo osumnjičenog J.I.. Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto vatreno oružje lovački karabin, marke Crvena Zastava M 70, pet metaka i jedan pištolj, marke Crvena Zastava, za koje je J.I. posjedovao odobrenje za držanje i nošenje.

Općinski sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom, piše Fokus.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti