28.7 C
Tešanj
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Pretresi u Doboju i Usori, 6 privedenih

Policija u Doboju danas je u akciji ‘Ikar’ izuzela 34,026 grama opojne droge kokain, 232,374 grama amfetamin – speeda i određena količina opojne droge ‘marihuana’, jedan pištolj s dva okvira i osam pripadajućih metaka, više mobilnih telefona i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

 Na osnovu prethodno pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj izvršeni su pretrese na osam lokacija, sedam na području Doboja i jedna na području općine Usora, FBiH. Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, slobode su lišeni: Aleksandra Trajkovića., Gorana Bošnjaka. Dražena Vidakovića. i Vladimira Tomićevića., svi iz Doboja, S.M. iz Bijeljine i Dragana Marića iz Usore sa područja Usore, FBiH, potvrđeno je iz CJB Doboj.

Tijekom višemjesečnog provođenja planskih aktivnosti u cilju prikupljanja materijalnih dokaza i identifikovanju osoba koje se bave nabavkom i preprodajom narkotika, otkriveno je da je opojna droga određenim kanalima stizala u Doboj, a dalje, preko osoba s područja tog grada distribuirana konzumentima u Doboju, u određenim ugostitljskim objektima, privatnim tvrtkama i dugim mjestima.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, uhićeni će, zajedno s izvještajem o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Okružnom tužiteljstvu Doboj.

Izvještajem će biti obuhvaćena još dvije osobe: B.C. i R.S., obje s područja Doboja. Jedan od njih je tenutno nedostupan policiji, dok se drugi nalazi na izdržavanju kazne zatvora na području Republike Srbije, a lišen je slobode u sklopu iste operativne akcije, suradnjom MUP-a RS i MUP-a Srbije.

Protiv Aleksandra Trajkovića bit će podnešen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojnih droga. Aktivnosti po operativnoj akciji ‘Ikar’ se nastavljaju.

Bljesak.info/Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti