25.8 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

Prevarili čovjeka iz Tešnja. Umjesto njemačkog masažera dobio kinesku kopiju

Danas u 18:00h, zazvonio mu je telefon sa fiksnog broja 051922072 i tu počinje cijela priča,

“Dobar dan, vaš broj je izabran među pet u BiH čije vlasnike nagrađujemo. Ovoga puta nagrada je masažer vrijedan 180 konvertibilnih maraka proizveden u Njemačkoj”, kazala je ljubazna ženska osoba kada je podigao slušalicu fiksnog telefona. Na pitanje što je njegova obveza, dobio je odgovor kako je po dostavi masažera dužna platiti transport paketa od Mostara do Tešnja, koji je osiguran i dokumentovan 12-to mjesečnom garancijom. Naravno prije svega sam pretražio na internetu taj broj kao i sam proizvod koji sam “dobio”.

Apelujem svoje prijatelje ,poznanike te i sugrađane da ne nasjedaju na ovakve nagradne igre, kao što i sami vidite broj je bio neaktivan od 2017 godine, te je ponovo u funkciji, na provjeru istog sam dobio informaciju da pripada call centru, ali nažalost nemaju podatke firm. – izjavio je muškarac (identitet poznat redakciji) za naš portal.

Sličan ili isti slučaj desio se 2017-te godine

Kada joj je prije desetak dana zazvonio fiksni telefon, Ana iz Ljubuškog nije ni slutila da će biti žrtva velike prijevare na koju su posljednjih dana nasjeli brojni stanovnici BiH, piše Večernji list BiH. “Dobar dan, vaš broj je izabran među pet u BiH čije vlasnike nagrađujemo. Ovoga puta nagrada je masažer vrijedan 180 konvertibilnih maraka proizveden u Njemačkoj”, kazala je Ani ljubazna ženska osoba kada je podigla slušalicu fiksnog telefona. Na pitanje što je njezina obveza, Ana je dobila odgovor kako je po dostavi masažera dužna platiti članarinu od 34 KM.

Dar za rođendan

Iako joj je ponuda djelovala sumnjivo, Ana je nakon višeminutnoga nagovaranja s druge strane pristala dati adresu na koju joj je za nekoliko dana trebao stići moderni skupi masažer. Odlučila ga je darovati mužu za rođendan. Nekoliko dana nakon telefonskog poziva pred Aninu kuću stigao je automobil i vozač je tražio nju. “Kad sam vidjela automobil, vratila mi se sumnja. Naime, riječ je o nekom vozilu starijem od 30 godina koje se doslovno raspadalo. Nije mi bilo logično da netko u njemu razvozi moderne njemačke masažere. Iz njega je izišao mlađi dečko i pitao me jesam li ja naručila masažer. Nakon mog potvrdnog odgovora, otišao je do automobila i donio neku malu bijelu kutiju na kojoj kineskim pismom bilo nešto ispisano. Pitala sam ga što je to”, nastavlja za Večernjak svoju priču Ana. Odgovorio joj je kako je to taj masažer i da mu da njegove 34 marke. Ana, naravno, nije pristala. Otvorila je kutiju u kojoj se nalazila neka vrsta igračke. “Ta igračka koju su oni pokušali podvaliti kao masažer od 180 KM ne vrijedi ni jednu marku. I to sam rekla dečku koji je dostavio, međutim, on je tvrdio kako on nema ništa s tim. Rekao je da je njegov posao samo dostaviti ‘masažere’ i ponovno upitao da mu platim 34 marke. Naglasio je kako on po uručenom masažeru ima 4 KM. Na moje inzistiranje da mi da kontakt nekoga od odgovornih, kazao je kako ne može, odnosno ne zna tko je dobavljač masažera”, priča još uvijek uzbuđena Ana koja ovom prilikom želi upozoriti stanovnike BiH da ne nasjedaju na slične vrste prijevara. Još su joj rekli kako se razgovor snima te da mora uzeti masažer ako ne želi snositi pravne posljedice. “Masažer”, nakon dulje prepirke s dostavljačem, nije uzela, a ovo iskustvo joj je, kaže, opomena da ne pristaje ni na kakve telefonske prodaje i nagrade. Naša druga sugovornica, također iz Ljubuškog, upozorava i na još jednu vrstu prijevare koja je posljednjih mjeseci učestala na području Ljubuškog i Čapljine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti