19.7 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Prevent FAD dobitnik nagrade “Gazela 2013”

Trud i predanost poslu kad-tad se prepozna. Oni koji konstantno bilježe rast i ulažu u svoje poslovanje, ali i zapošljavaju sve više ljudi, jučer su nagrađeni bh. biznis nagradom “Gazela 2013”, koju organizira Kameleon M&M Group uz podršku Vanjskotrgovinske komore BiH i Gospodarske komore FBiH.
Srednje i male kompanije s brzim rastom, značajnim zapošljavanjem i društvenom odgovornošću uspjele su prepoznati ekonomsku krizu kao šansu, istaknuto je prilikom ceremonije dodjele nagrade upriličene u okviru 17. međunarodnoga sajma gospodarstva u Mostaru.

Pozitivna priča

Predsjednik UO Kameleon grupe, Zlatko Berbić istaknuo je da je ovdje riječ o pozitivnoj priči, koja se danas jako malo plasira u medijima, a uspješnost i rast upravo su jedino mjerilo uspjeha.
– Kriza je šansa za brze Gazele, a svi ostali će je preživjeti samo ako budu promijenili kut svog gledanja i zamijenili svoj stav shvaćajući da se računi moraju polagati, rekao je Berbić. Broj malih tvrtki koje su ušle u finalni izbor nakon ekonomske segmentacije tržišta od 2008. do 2012. godine je 690, a dobitnici su: Sistem Ecologica, MG Bast, EKO-Bosanka Posavina, B&B Vucko, Mljekara Pađeni, Zikteknik Bosnia, HA Trans, Inžinjering, Saraj Commerce, Bihateam, Bosancar, IGM Gradnja, Chemo Commerce, Lafat Komerc i Medena Commerce. Broj srednjih tvrtki koje su ušle u finalni izbor nakon ekonomske segmentacije tržišta od 2008. do 2012. je 184, a pobjednici su: Nova Dipo, Sport Vision, Fructa Trade, Adria, Akova Impex, Bekto Precisa, Katarina, Krupaturist, GS Tvornica Masina d.o.o. Travnik, Maxi, Prevent FAD, Welplast, Aksemont i BEM.
Osim poduzeća, nagrađeni su i najbolji gradonačelnici/načelnici koji podržavaju poduzetništvo iz RS-a i FBiH. Među njima su najbolji gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić. Također, nagrađene su i žene poduzetnice, i to: iz RS-a Đurđa Ćubić (Nova Dipo) i iz FBiH Natalija Pehar (Katarina d.o.o.).

Povezane vijesti

Najnovije vijesti