Prevent Fad obilježio 35 godina postojanja

Prevent Fad obilježio 35 godina postojanja

233
0
PODIJELI

Prevent Fad d.d. Jelah simbolično je na godišnjicu osnivanja obilježio jubilej 35 godina postojanja. Svečanosti su prisustvovali uposlenici i menadžment ove kompanije kao i predstavnici Uprave Prevent grupacije. Prevent Fad d.d. Jelah specijalizirano preduzeće za proizvodnju kočionih elemenata u autoindustriji, osnovano je 1982. kao osnovna organizacija udruženog rada u sastavu UNIS Pobjede Tešanj.

Od kraja 1989. FAD djeluje kao samostalno preduzeće DP FAD Jelah stvarajući materijalno-tehničke uvjete za zapošljavanje dodatnih radnika. Asortimanom proizvoda, u kojem su bili zastupljeni diskovi, rukavci i kočione glavčine, dominirao je kočioni doboš. Svi kočioni elementi su isporučivani za potrebe TAS-a u Vogošći, VW-a i SEAT-a. U periodu od osnivanja do 1992. FAD je proizvodio cca 5 miliona jedinica.
U periodu ’92 – ’95. došlo je do prekida poslovnih odnosa s ino partnerima.U februaru 2003., okončanjem privatizacijskog procesa, FAD Jelah postaje dijelom Prevent grupacije.

Tada se pristupilo kontinuiranom investiranju, od nove tehnološke obrade, automatizacije proizvodnje, do sistema površinske zaštite, kao i unutrašnjoj reorganizaciji. Prevent FAD d.d. Jelah je implementirao i standard automobilske industrije ISO TS 16 949:2009.
„Prevent Fad ove godine proizveo je dva miliona kočionih diskova za evropsko tržište automobila dok je diversifikacijom poslovanja ušao i u nove industrije. U narednom periodu planiran je rast poslovanja i nova upošljavanja kao i uvođenje novih proizvoda u naš portfolio, a kroz saradnju sa Željazarom Ilijaš koja će biti oslonac daljeg poslovanja Fad-a“, izjavio je član Uprave Prevent BH Ćazim Hamzić tokom obraćanja te dodao kako će Prevent Fad kroz podršku ASA Prevent grupacije nastaviti pozitivan trend poslovanja.
Tokom svečanosti uposlenicima su dodjeljena priznanja za dugogodišnji rad, trud i zalaganje, a direktorica Amira Čengić zaželjela je svim uposlenicima uspješnu godinu na privatnom i poslovnom planu.
Svečanosti je prisustvovao je i načelnik Općine Tešanj Suad Huskić koji je ovom prilikom čestitao uposlenicima i menadžmentu ovaj značajni jubilej i podržao dalji rast i razvoj Prevent Fad-a.

NEMA KOMENTARA