18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Priča koju vrijedi pročitati: “Možeš imati deset kuća – Ali dom je tamo gdje je majka.”

Teško onome ko se roditeljima zamjerio. Roditeljski blagoslov je najveće nasljedstvo koje djeca mogu da dobiju. Posebno majčinski blagoslov – to je velika stvar!

“Čovjek voli svoju majku i ne znajući, i ne misleći, jer je to tako prirodno kao i živjeti: i tek u času posljednjeg rastanka, on opaža koliko je dubok korjen te ljubavi. Sa njom se ne može porediti nikakva druga ljubav, jer se ostale kasnije javljaju, dok je ova od rođenja.

Sve ostale nam donose slučajnosti u životu, a ova živi od prvog dana u našoj krvi. Sem toga, mi onda ne gubimo samo majku, sa njom nestaje i polovina našeg cjelog djetinjstva, jer je u našem dotadašnjem životu ona zauzimala isto toliko mjesta koliko i mi.”

Ovu priču je najbolje započeti citatom autora Gi de Mopasana koji je, kao što vidite, lijepo, u samo par rečenica uspio da objasni tu ljubav prema majci. U nastavku vam donosimo prelijepe izreke o ljubavi prema majci koja je poučna za svakoga od nas.

1.Majka – to je bila banka u koju smo ostavljali sve naše boli i brige. – Tomas De Vit Talmad. 2. Vaša majka je vrednija i značajnija nego sva ovozemaljaska blaga. – Vajolet Džejms. 3. Nazovite vašu majku. Recite joj da je volite.

Upamtite, vi ste osoba koja je čula otkucaje njenog srca dok još niste bili na ovom svijetu. – Rejčel Volčin 4. Majčino srce je duboki ponor na čijem dnu ćete uvjek pronaći oprost. – Onore de Balzak. 5. Moja majka je pjesma koju nikad neću uspjeti da napišem, iako je sve što napišem pjesma posvećena mojoj majci. – Šeron Dabiago.

6. Mala devojčica je upitana gde je njen dom. “Tamo gde je moja majka”, odgovorila je. – Kit L. Bruks. 7. Onaj ko ostane bez majke je izgubio čistu dušu koja ga je stalno blagosiljala i čuvala. – Halil Džubran. 8. Majčina ljubav je gorivo koje omogućava ljudskom biću da uradi ono što je nemoguće. – 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti