14.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Priča Refije iz BiH obilazi region “Muž me je ukrao, kičmu sam lomila”

Da su prijašnja vremena bila teška kada su u pitanju ljudske slobode dobro svjedoči i ljubavna priča Rifeta iz Ričice kod Kaknja i njegove supruge Refije.

Njih dvoje nemaju zajedničke djece, a iza sebe imaju brakove.

Rifeta je jedna supruga napustila, a druga, sa kojom ima dvije kćerke, preminula.

Ona međutim, nije imala sreće u svom braku – maltretirali su je i tukli čak i svekar i svekrva.

Govoreći o tome kako je upoznala Rifeta ona kaže:

“On je mene ukrao. Od čovjeka me ukrao. Ja sam se tamo udavala u Zavidoviće. Čovjek me maltretirao, udarao me. Ja imam curicu od njega. I curica mi se udala u Kakanj, imam unuče jedno, imam zeta lijepog”, priča ona.

Rifet pak kroz osmijeh kaže da je nije ukrao.

“Mene je grom spalio kad sam imala 35 godina. Išli mi u jednoj njivi imali osmoro sijena trebali pokupiti. Ja vičem ‘nemoj, babo. Da proslavim rođendan, pa ćemo sutra. On viče ‘ne možeš proslaviti rođendan, možeš i sutra sa svojim koleginicama’. Mi otišli u Lipničku goru. Bio samo jedan mali oblačak. i ja otišla s komšijom konja napojiti. I kasnije ja vičem ‘ajmo mi babo jesti’. Ja nisam uspjela ni malo mesa pojesti i kako je ono počela kiša padati i mi smo legli po najlon”, priča Refija.

Kaže da je ocu sjela u krilo tada kako bi njega zaštitila, prenosi ATV.

“Vičem, ‘bolje da mene ubije, ti ćeš se sačuvati Еto, ti si mi raskopao život jedan, a drugi nek mi uništi (grom)’. A ja sam imala jednog momka iz Gradačca i on meni nije se dao udati za onog momka. Ja sam plakala dva mjeseca za njim. On se i oženio, i on je meni vikao ‘Da Bog da nikad ne imala sreće”, rekla je ona.

“Mi smo legli i samo sam osjetila neku huku. Puk’o grom u mene, kosa mi gorjela”, priča ona.

Kaže i da je kada je došla kod Rifeta imala još nesreća, a jedna od njih je kada je kičmu slomila.

Izvor: bosnainfo.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti