17.2 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Prijetila da će se dići u zrak zbog rušenja bespravno izgrađenog objekta u Jelahu

Sudskoj policiji danas je u Jelahu onemogućeno da izvrši presudu Ustavnog suda BiH o rušenju bespravno izgrađenog objekta Saliha Ćorića, o čemu je “Dnevni avaz” u više navrata pisao. Salih Ćorić je isturio svoju snagu (ženu sina Osmana) koja je na balkonu spornog objekta prijetila da će se dići u zrak plinskim bocama i molotovljevim koktelima. Procijenjeno je da se iz bezbjednosnih razloga rušenje odgodi.

– Mislim da Općinski sud Tešanj nije izvršio adekvatne pripreme za rušenje, čime i dalje podgrijava sumnje u javnosti da su mu draži tešanjski lokalni moćnici nego Ustavni sud BiH. Ja ću današnje troškove angažiranja mehanizacije i ljudstva fakturisati Općinskom sudu Tešanj – kaže Sabahudin Sinanović – Hudo, predstavnik “Trans-puteva”, izvođača radova (rušenje objekta).

U vezu sa ovim slučajem dovodi se predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj i nekadašnji načelnik Općine Tešanj Fuad Šišić. Svojom izjavom o ovom slučaju proslavio se i aktuelni načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, koji je drsko izjavio da je “presuda Ustavnog suda BiH – bespredmetna”!

Tužilaštvo BiH je, podsjećamo, prije nekoliko mjeseci pokrenulo istrage zbog neprovođenja presuda Ustavnog suda BiH. U konkretnom slučaju, osumnjičeni je Općinski sud Tešanj.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti