20.1 C
Tešanj
Srijeda, 19 Juna, 2024

Pripadnici MUP-a ZDK pronašli 5 kilograma droge kod Tešnja

Prema zvaničnim informacijama iz MUP-a ZDK, radi se o aktivnostima na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i aktivnostima koje su poduzimane u okviru međunarodne operativne akcije JAD 2018.

Službenici Policijske stanice Tešanj su 7. septembra, postupajući prema naredbi Općinskog suda u Tešnju, izvršili pretres kuće koja se nalazi u naseljenom mjestu Šije, a koju koristi Škiljo.

– Izvršenim pretresom pronađeni su i privremeno oduzeti bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid u ukupnoj težini od 3.892 grama, smeđa materija koja izgledom asocira na opojnu drogu heroin težine 961,98 grama, biljna materija koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu težine 21,84 grama i 270 tableta koje izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi – kaže Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK.

Dodaje da je ukupna težina pronađenih i oduzetih narkotičkih sredstava oko 4.911 grama, a izvršenim pretresom pronađeni su pištolj s okvirom i pet komada municije, digitalna vaga za precizno mjerenje i aparat za zavarivanje PVC vrećica i najlona,

– Osoba V. Š. je uhapšena i zadržana u prostorijama za zadržavanje PS Tešanj, gdje je nad njom zavedena kriminalistička obrada. Sporna materija i predmeti su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja – pojašnjava Alić.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, policijski službenici Tešnja su prekjučer, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona predali na nadležnost i daljnje postupanje osumnjičenu Škiljo zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakon FBiH, počinjenog u stjecaju s krivičnim djelom iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti