13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Prirodna mineralna voda Oaza iz Tešnja nagrađena srebrnom medaljom za kvalitet

Prirodna mineralna voda Oaza – Tešanjski kiseljak nagrađena je srebrenom medaljom za kvalitet na ovogodišnjem 25. po redu Međunarodnom testiranju voda u američkom Berkeley Springsu.

Prirodna mineralna voda Oaza je ocijenjena najvišim ocjenama u kategoriji kiselih voda (“sparkling waters”) u konkurenciji voda iz cijelog svijeta, a u zvaničnom saopćenju žirija navodi se da je Oaza osvojila “srebro” nakon nekoliko dobijenih “zlatnih” medalja.

– Ovo je još jedan svjetski uspjeh Oaze koji ujedno znači povratak na svjetsku scenu. Biti nekoliko godina najbolji na svijetu, a onda nakon izvjesnog perioda dobiti na najznačajnijem međunarodnom testiranju voda ponovno takve ocjene kvaliteta na najvišoj razini, istinski je podvig i potvrda da je Oaza zapravo bosansko čudo i ponos cijele BiH – kazao je Armin Hrvić, direktor kompanije Oaza d.o.o. iz Tešnja, saopćeno je iz te kompanije.

Oaza je do sada na „Berkeley Springs International Water Tasting Awards“ ocijenjena najprije zlatnom medaljom 1998., zatim srebrenom medaljom 2000., potom bronzanom medaljom 2001., te zlatnom medaljom 2002. godine. Oaza je svojevremeno bila i na zvaničnom meniju “Bijele kuće”.

Pored Oaze koja je ocijenjena kao druga, prvo mjesto ove godine pripalo je “Daphne-Ultra Premium Quality” prirodnoj mineralnoj vodi iz Atine.

Treće i četvrto mjesto pripalo je vodama iz Novog Zelanda “Antipodes” i “Otakari”, dok je peto mjesto zauzela američka voda “Castle Rock”.

Autor: Fena

Povezane vijesti

Najnovije vijesti