10.8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Priveden radnik jer je prijetio svom direktoru: Nije nam dao platu, bio sam gladan

Slaven (46) je optužen za pokušaj protupravne naplate plaće koju mu direktor nije isplatio zbog blokade računa firme.

Prema optužnici zbog koje bi radnik mogao i u zatvor, Slaven je lani u 8 i 9. mjesecu u Zagrebu, u nakani da naplati plaću u iznosu od 5935 kuna bruto, a nakon što mu je vlasnik firme i direktor Aleks rekao da će zbog blokade računa kasniti plaće, odnio stvari s gradilišta.

“Najprije je s gradilišta odnio troje ljestve, produžni kabel za struju duljine 50 metara, produžni kabel s tri izlaza duljine 20 metara, suhometražni odvijač na struju za gips ploče marke Makita, gleter, špahtlu i kantu zelene boje piše Danica.
‘Bio sam pijan’

U 8 mjesecu mu je poslao poruku „ne budeš li mi platio ono kaj je moje prstima ću ti oči izvaditi“, a nakon što je Aleks telefonski zatražio da mu vrati alat, na to mu je odgovorio da neka mu vrati pare, da će mu doći doma, zapaliti mu automobil i izbosti ga nožem“, navodi se u optužnici.

Slaven je odmah uhićen te je proveo mjesec dana u istražnom zatvoru. Priznao je da je s gradilišta uzeo stvari i da je bio ljut kad su razgovarali, ali kaže da “poslodavcu nije izrekao navedene prijetnje, on niti ne zna gdje žrtva živi, a poruke je poslao u afektu i pod utjecajem alkohola“.

“Obavljao sam kod njega poslove gletanja i ličilačke radove. Nisam nikad potpisao ugovor i Aleks mi nije platio plaću od 8300 kuna. Prvo sam ga molio da mi isplati plaću, a kako je on postao bezobrazan, onda sam i ja bio bezobrazan. Žao mi je, ali i on ima svoj dio krivice“, branio se Slaven.

Još nije platio

Aleks je priznao kako mu je u kolovozu lani leasing kuća blokirala račun pa nije bio u mogućnosti pustiti plaće zaposlenicima. Doznao je kako je radnik Slaven nakon toga ukrao stvari s gradilišta, a potom mu je slao i prijeteće poruke te mu prijetio u telefonskom razgovoru.

Nije mu bilo svejedno, kaže, uznemirio se i uplašio, zato je sve prijavio policiji. Za odrađenih 15 dana u kolovozu plaća radnika iznosila je 5935 kuna bruto i to još nije isplatio, odnosno uplatio je samo doprinose, priznao je Aleks tijekom iskaza lani.

Slavenu je trebao biti produžen istražni zatvor, ali državno odvjetništvo predložilo je samo mjere opreza, odnosno zabranu približabvanja Aleksu na manje od 100 metara te zabranu bilo kakvog kontakta.

“Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru mjesec dana, iskreno je rekao da mu je žao, ali da je bio u takvoj situaciji da zbog toga što mu žrtva nije isplatila dvije plaće, nije imao niti za hranu”, objasnili su tužitelji zbog čega su ga pustili da se brani sa slobode.

Izvor: crna-hronika

Povezane vijesti

Najnovije vijesti