13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Produžen pritvor osumnjičenoj za trovanje radne koleginice

Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor za još dva mjeseca Nini Ninković (57) osumnjičenoj za pokušaj ubistva, odnosno da je radnoj kolegici sipala otrov u kafu.

Sud je saopštio da je pritvor produžen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičena mogla uticati na svjedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo, a a prema ovom rješenju može trajati najduže dva mjeseca, odnosno do 21. marta ove godine.

Ninkovićeva, tada zaposlena u Pedagoškom zavodu Republike Srpske osumnjičena je da je od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T. S. iz Banjaluke materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da je ubije. Oštećena je zajedno sa njom radila u Pedagoškom zavodu i bila načelnica jednog od odjeljenja.

Sve su snimile nadzorne kamere koje su postavljene u prostoriju, nakon što je oštećena posumnjala da se nešto dešava i sve prijavila policiji. Vještačenjem je utvrđeno da su se u kafi nalazili mravocid, kao i natrijev hipoklorit, jedan od sastojaka sredstva za čišćenje “domestos”.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti