Proglašene osobe i kompanije koje su protekle godine činile najviše dobra

Proglašene osobe i kompanije koje su protekle godine činile najviše dobra

416
0
PODIJELI

Ceremonija dodjele nagrade Dobro za filantropiju, koju dodjeljuju Fondacija Mozaik i Agencija MaŠta u okviru EU projekta SIGN za održivost, upriličena je veceras u sarajevskoj Vijećnici.

U užem izboru za pobjednike nalazilo se 29 osoba i 22 kompanije.

Nagrada se dodijelila u dvije kategorije, za kompaniju i to malu, srednju i veliku kompaniju te za osobu koja se posebno ističe po filantropskim davanjima. Također, nagradu su dobiti i mladi filantrop ili filantropistica, te jedna javna ličnost.

DM Markt d.o.o, R&S d.o.o i Enco d.o.o. kompanije su koje su protekle godine najviše novca, truda i entuzijazma uložili u filantropiju.

Dobitnici nagrade u oblasti korporativne filantropije koje su protekle godine najviše novca, truda i entuzijazma uložili u filantropiju:

Kategorija velikih kompanija: DM Markt d.o.o

Kategorija srednjih kompanija: R&S d.o.o

Kategorija malih kompanija: Enco d.o.o.

Authority Partners d.o.o. dobitnik je specijalne nagrade za kompaniju koja najviše svojih filantropskih aktivnosti usmjerava prema mladima, dok su Elvir Karalić i Nadina Habibović osobe su koje su se među 29 osoba iz užeg izbora istakle po svojim filantropskim aktivnostima i tako dobili nagradu DOBRO za filantropiju u kategoriji individualne filantropije.

Ove godine dodijeljena je i glavna nagrada za filantropiju javne ličnosti, koja je otišla u “ruke” Asmira Begovića.

Inače, ovogodišnja nagrada, kao i prethodne, predstavila je bh. javnosti jedan krug dobrote, i to sa fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja.

Cilj nagrade je i nastavak promovisanja i stimulisanja filantropije u našoj zemlji, s ciljem motivisanja što većeg broja osoba i kompanija da daju direktnu podršku akcijama za razvoj zajednica u kojima djeluju.

Organizovanje nagrade stvara jedinstvenu priliku predstavljanja uspješnih priča koje su nastale kao proizvod saradnje organizacija civilnog društva, osoba i kompanija. Na taj način kompanije imaju priliku da pruže primjer i drugima, a istaknuti članovi/ce naših zajednica da inspirišu i pokažu da je zaista dobro biti dobar.

Među nominiranim iz naše općine bila je HIFA petrol i Amil Buljubašić.

NEMA KOMENTARA