17.8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 5 Juna, 2023

Prokockao pare za maturu pa prodao očeve ovnove

“Kada je K.S. došao, Vehab je otključao štalu u kojoj su bile ovce, izveo dva ovna i prodao K.S. za 500 maraka”, ističe se u optužnici

Vehab B. (19) optužen je da je u opštini Donji Vakuf prokockao novac koji je prikupljen za maturu, te zatim prodao dva očeva ovna, a njemu rekao da su ukradeni.

Ovaj nesvakidašnji slučaj, kako se sumnja, dogodio se na proljeće, a sada je dobio epilog u Tužilaštvu i Sudu.

Naime, optužnicu protiv njega podiglo je Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a potvrdio ju je Opštinski sud u Bugojnu.

“On je 29. aprila ove godine oko 16 sati, na području Donjeg Vakufa, u sportskoj kladionici, igrajući igre na sreću potrošio novac koji je prikupljen za maturalnu zabavu. Riječ je o 450 KM”, navodi se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Potom je, kako se dodaje, iskoristio odsustvo svog oca te je preko jednog internet sajta za kupoprodaju stupio u kontakt sa potencijalnim kupcem K.S. i ponudio mu na prodaju dvije ovce.

“Kada je K.S. došao, Vehab je otključao štalu u kojoj su bile ovce, izveo dva ovna i prodao K.S. za 500 maraka”, ističe se u optužnici.

Potom je, naglašeno je, svom ocu prijavio da su nepoznate osobe provalile u drvenu štalu i ukrale dva ovna.

“Pripadnici Policijske stanice Donji Vakuf su 30. aprila od K.S., uz potvrdu o privremenom oduzimanju, oduzeli dva ovna i vratili ih Vehabovom ocu”, istaknuto je u optužnici.

Optuženom se stavlja na teret krađa, za šta je Krivičnim zakonom Federacije BiH propisana novčana ili zatvorska kazna do tri godine, piše fokus.

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

59,108FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti