5.3 C
Tešanj
Petak, 19 Aprila, 2024

Prva Načelnica sa hidžabom u Europi podržavam Denisa Bećirovića: Ili Denis ili pasoš u ruke pa šta nam Bog dadne

Ili Denis ili pasoš u ruke pa šta nam Bog dadne, napisala je Amra Babić

Zašto ja, kao Bošnjakinja, muslimanka, “prva načelnica sa hidžabom u Europi”, supruga šehida, samohrana majka troje djece, političarka – podržavam Denisa Bećirovića, napisala je Amra Babić bivša gradonačelnica Visokog, a trenutni nosilac liste za Skupštinu ZDK ispred stranke Naroda i Pravde.

– Zato što se prema Dejtonskom mirovnom sporazumu koji je važeći Ustav Bosne i Hercegovine, članovi Predsjedništva biraju po konstitutivnom principu: jedan Bošnjak, jedan Hrvat i jedan Srbin, a Denis je Bošnjak, iz naroda kojem i ja pripadam, nastavlja Babić.

Zato što je obrazovan i kvalifikovan, iskusan političar, nekorumpiran, smiren i ozbiljan, odmjeren i skroman.

Zato što svojim izjavama ne ponižava druge i drugačije, nema armiju botova, stranačkih uhljeba i fanatika iza sebe. Ne prijeti inspekcijama, kaznama i reperkusijama za privrednike koji ga ne podrže.

Zato što ne obara pogled nego gleda sugovornika u oči, zato što ne dijeli bajramluke pred kamerama i ne priča koliko je i kome sadake podijelio.

Zato što BiH nije kraljevska monarhija, a politika nije porodično preduzeće pa da se funkcije nasljednim putem stiču i prenose.

Zato što ne miješam vjeru i politiku, moj vjerski autoritet i poglavar je Reisu-l-ulema, a moja vjerska organizacija je Islamska zajednica. Moje političko opredjeljenje nema nikakve veze s tim i niko nema pravo reći da “nisi musliman, ako nisi SDA”.

I najvažnije: Podržavam Denisa Bećirovića jer ima hrabrosti stati na crtu hobotnici koja je spremna uništiti vam život, rasturiti porodicu, poslati vam policiju na vrata, osuditi vas bez suda i porote!

Ima hrabrosti biti svi mi!

Svi smo mi Denis i Denis je svi mi koji imamo samo jedan pasoš i samo jednu domovinu.

Denis je danas sve majke i očevi koji neće da im djeca odu živjeti u uređene zemlje, a da ih ovdje zamjene uvozni radnici iz trećeg svijeta i roboti.

Denis je svi oni obespravljeni radnici koji su “ni na nebu ni na zemlji”, kojima nije uvezan staž jer su fabrike uništene u privatizaciji, radna mjesta “nestala”, a zemlja i građevine za sitno prodate tajkunima.

Denis je svi oni koji na biroima godinama čekaju šansu za posao jer nisu politički podobni.

Denis je danas svi mladi ljudi koji ne žele upoznati riječ rat nego žele učiti i znanjem državu graditi. Denis je danas ona djeca za koju u javnim vrtićima nema slobodnog mjesta jer su im mame i babe “u opoziciji “. Ona djeca za koju nema lijekova i liječenja u našim bolnicama i domovima zdravlja.

Denis je danas porodica Memić u Sarajevu i porodica Dragičević u Banjaluci.

Denis je danas odgovor i sinonim za otpor nepravdi, korupciji, mitu, nepotizmu, stranačkom zapošljavanju i lažima.

Možda ne najbolji, ali jedini!

Denis je danas odgovor na strah kojim nas pokušavaju zaraziti.

Denis je u oktobru obaveza svakog punoljetnog, slobodoumnog, pametnog i odgovornog pojedinca i patriote .

Ili Denis ili pasoš u ruke pa šta nam Bog dadne!

Zato podržavam Denisa Bećirovića – stoji u njenoj objavi.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti