Prva pobjeda Borca u novoj sezoni

Prva pobjeda Borca u novoj sezoni

195
0
PODIJELI

Na stadionu Šibovi domaći Borac jučer je odigrao utakmicu prvog kola u sezoni 2013/2014.

U strahovitom prvom poluvremenu domaća ekipa je vodila sa visokih 5:1, a drugo poluvrijeme je završili sa po jednim golom u obje mreže, tako da je krajnji rezultat glasio 6:2 za ekipu Borca.

Utakmica je počela sa inicijativom domaćina koji su već u prvim minutama utakmice dokazali da imaju daleko kvalitetniju ekipu od gostiju iz Zavidovića.
Igrao se 8. minut utakmice kada je Subašić šutirao prema golu Krivaju što golman Krivaje brani i loptu odbija do Mudrova koji hladnokrvo pogađa za 1:0.
Već u idućem minutu igrači Borca uzimaju loptu gostima i nakon odlične akcije Hodžić šutira a lopta se od prečku odbija u mrežu Krivaje.

Nakon 2:0 gosti pokušavaju da zaprijete domaćinima, ali odlična saradnja zadnje i srednje linije Borca nije davala apsolutno nikakvu šansu igračima Krivaje da dođu do gola, a kamoli da zaprijete Deljkiću.
Ni 2:0 nije bilo dovoljno našim očigledno “nabrijanim” momcima koji nastavljaju da prijete, a nakon jedne lijepe akcije Žižo u 25. minutu dolazi do lopte i šalje je iza leđa golmana Krivaje.
U 31. minuti slobodan udarac za Borac izvodi odlični Bilonić i precizno pogađa za 4:0 i već tada se znalo da će Krivaja doživjeti katastrofu u Jelahu.
Nije prošlo ni 5 minuta, tačnije u 34. minutu Žižo dolazi do svog drugog gola u današnjoj utakmici i vođstva Borca od 5:0.
Pred sami kraj prvog poluvremena nakon malog opuštanja domaće odbrane gosti koriste nepažnju domaćina i smanjuju na 5:1, a sudija nakon ovog gola svira kraj prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme počinje nešto mirnijom igrom domaćina, i tek tada gosti dolaze do malo igre i u nekoliko pokušaja prijete domaćem golmanu Deljkiću, ali ni to nije dovoljno da ozbiljnije ugroze vođstvo Borca, dok u isto vrijeme napadači Borca prave nekoliko izglednih prlika koje ne realizuju.
borac_krivaja_6_2_(199).jpgNakon 70. minuta osjeća se mali pad u igri i koncentraciji ekipe Borca što uzrokuje nekoliko kontranapada igrača Krivaje, a jedan takav danas odličan Ramić prekida prekršajem nad gostjućim napadačem u jedanaestercu Borca i sudija svira jedanaesterac.
Iako su imali idealnu priliku da smanje rezultat golman Borca Deljkić odlično brani jedanaesterac i odbija loptu u korner, a gosti nakon odlično izvedenog kornera šalju loptu u gol domaćina i smanjuju na 5:2.

Trener Spasojević je već tada napravio sve tri izmjene, a svoju priliku koristi mladi Kruško koji u svojoj debitantskoj takmičarskoj utakmici postiže svoj prvi pogodak i postavlja konačan rezultat 6:2 za ekipu Borca.

Nakon tog gola mreže obje ekipe su mirovale do kraja utakmice, a ovom pobjedom igrači Borca su pokazali karakter, kvalitet, i dali svima do znanja da Jelah ima ekipu za sami vrh tabele.

Rezultati ostalih utakmica:
Ilijaš – TOŠK 1:1
Mladost Ž. – Natron 2:0
Pobjeda – Famos – igra se u nedjelju
Bosna – Azot 3:3
Goražde – Radnik 1:0
Stupčanica – Usora 4:1
Hrid – Rudar  1:1
Borac – Krivaja 6:2

NEMA KOMENTARA