19.7 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Prva utakmica playoffa pripala KK Royal Sarajevu

U okviru razigravanja prvaka A2 JUG KK “ROYAL” Sarajevo i drugoplasiranog iz A2 SJEVER KK “GRADINA” Tešanj, sinoć je odgirana prva utakmica .
Nažalost, naši momci nakon slabog otvaranja utakmice bili su primorani da stižu rezultat. Tri sekunde prije kraja (61:59 za domaćina) imali smo priliku da trojkom obezbjedimo pobjedu ali nažalost, lopta nije ušla u koš. Na kraju je igrač domaćih pogodio i jedno slobodno bacanje i zaključio utakmicu sa 62:59.
Moramo pohvaliti veoma požrtvovanu igru naših momaka i ukoliko ovako nešto pruže u uzvratnoj utakmici sigurno ćemo igrati i treću utakmicu.
Ekipa KK “ROYAL” Sarajevo, već smo ranije rekli da je to druga ekipa KK” BOSNA” Sarajevo je pokazala da je veoma mlada i uigrana ekipa.
Ovdje moramo napomenuti, mada to više nije toliko ni bitno, veoma slabo suđenje sudija iz Tuzle tj. njihovo nesnalaženje u ovako važnim utakmicama. Ne možemo reći da su navijali za domaćina ali u njihovom nesnalaženju stekao se dojam da bi možda drugi sport bio prikladniji za njih da sude. Neke njihove odluke su dovodile do smijeha i domaću publiku.
I šlag na kraju! Predivna publika! Cijelo vrijeme salom se orilo “TEŠANJ, TEŠANJ” što je davalo dodatni vjetar u leđa našim momcima. Došli su navijači iz Tešnja ali i naši dragi Tešnjaci koji žive, rade ili studiraju u Sarajevu. Probuđene su stare emocije!
Vidimo se na uzvratnoj utakmici u nedjelju 04.05.2014. godine sa početkom (najvjerojatnije) u 20:00 sati u SRC Tešanj. Obećavamo pobjedu i onda idemo u Sarajevo na treću utakmicu gdje bi nam pobjeda obezbjedila učešće naredne sezone u višem rangu – A1 liga FBiH.
Zato vas pozivamo da u što veće broju dođete u nedjelju a onda idemo u istom ili većem broju u Sarajevo.

U nedjelju 04.05.2014.godine sa početkom u 20:00 sati u SRC Tešanj druga utakmica PLAY-OFFa za ulazak u viši rang A1 LIGU FBiH, KK “GRADINA” Tešanj : KK “ROYAL” Sarajevo.
Prvu utakmicu dobila je ekipa KK “ROYAL” Sarajevo u veoma brunoj završnici rezultatom 62:59 i tako povela sa 1:0!
Igra se u dvije dobijene utkamice.
U nedjelju je prilika da naši momci pobjedom obezbjede razigravanje u trećoj utakmici.
Da bi lakše došli do pobjede pozivamo simpatizere i članove kluba, prijatelje sporta, rodbinu, navijače da u što većem broju dođu i da bodrimo naše momke.
Oni će nam za uzvrat pokloniti borbenost i, ubjeđeni smo – POBJEDU!
A onda u Sarajevo, za 7 dana nakon te utkamice na raspucavanje za ulazak u viši rang!!!!
Idemo momci!

[fbphotos id=1419143715017796 size=medium]

Povezane vijesti

Najnovije vijesti