27.5 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Prva večer XIII Rastok Festa u Jelahu

Sinoć je počeo 13 Rastok Fest u Jelahu koji je okupio šest bendova iz regije i odražava se u sklopu Internacionalnog kulturnog i umjetničkog programa “The Complete Freedom of Truth” koji se dešava u Jelahu, Višegradu i Srebrenici od 2. do 22. avgusta.

Rastok Fest (RF) je muzički festival koji organizuje Jedinstvena organizacija mladih (JOM) iz Jelaha i bavi se pitanjima kulture i društvenog aktivizma mladih. RF se već 12 godina unazad uspješno organizuje i okuplja prije svega ljubitelje dobre muzike različitih žanrova ali i različite umjetnike i omladinske aktiviste iz cijele Bosne i Hercegovine i Balkana.

Sinoć su nastupili: WHEADY MILE iz Teslića (BiH), Tevarbulebra iz Niša (Srbija), Eclipse Of Time – EOT iz Karlovca (HRV), Vrane Kamene iz Beograda (Srbija), XEPER iz Tuzle (BiH) i Bolesna Štenad iz Beograda (Srbija).

Večars će nastupiti: Jack the Ripper iz Lukavca (BiH), Čvrge iz Požarevca (Srbija), Corbansick iz Sarajeva (BiH), Pero Defformero iz Novog Sada (Srbija) i Kontradikshn iz Brežice (SLO).

Esrebrenica-ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti